Brysselistä ja Porista

Kesälomat aiheuttavat ongelmia työnantajille. Esimerkiksi lehdille kulunut kesä on tuottanut vaikeuksia. Toimittajien lomat ovat liian pitkiä etenkin tänä kesänä kun Kreikan ja Euroopan ongelmia on jouduttu ratkaisemaan viikosta toiseen ja yötä päivää.

Esimerkiksi Uusi Aura joutui lähettämään Brysseliin urheilutoimittajansa, joka selosti tapahtumia virkaveljiensä antamilla kielikuvilla.

Tässä pieni katkelma urheilutoimittaja Aki Kankamon selostuksesta:

Otsikko oli kuudella palstalla: Tsirasia vietiin kuin mätää kukkoa.

”Kreikan pääministeri Andreas ”Anttu” Tsiras joutui Brysselissä ahtaalle. Valtiovarainministereiden kokouksessa Euroopan suurmaiden johtajat ja heidän tukenaan Suomen SSS-ketju kuljettivat kreikkalaista jengiä kuin mätää kukkoa ja vielä jättiläislainan myöntämisenkin jälkeen kuin litran mittaa. Paluu Ateenaan tapahtui tyhjän pistepussin kanssa, sillä maalle luvatut kymmenien miljardien eurojen lainat luvattiin maksaa vasta parlamentin hyväksymispäätöksen jälkeen”.

”Satuttuaan samaan aikaan Brysselin lentokentälle Timppa Soini tylytti turvatarkastusjonossa Tsirasia huomauttamalla, etteivät tulleet tälläkään kerjuukierroksella haulit himaan”.

”Kokous kesti yhteensä 19 tuntia eikä ihme, että Merkelin reidet huusivat hoosiannaa ja kurkku oli kuiva kuin Saharan erämaa, kuten Jari Hedmanin mukaan Serena Williamsilla Wimbledonin finaalin päätöserässä”.

Alex Stubb totesi kotiin palattuaan televisiolle, että on tämä hurjaa duunia. Olli Rehn käänsi sen savolaisille, että kyllä on kovvoo hommoo”.

”Vasta määräajan umpeutuessa kreikkalaiset pääsivät peliin mukaan. Kova matsi meni jatkoajalle. Sen jälkeen ottelu oli taputeltu”.

 

 

Aki Kankamo ehti myös pistäytyä Porissa, johon oli hakeutunut jazzin varjossa 800 suomalaista päätöksentekijää. Heistä Aki haastatteli Tami Tammista ja Lenita Airistoa ja sai näin määritellyksi Suomen taloudelle uuden suunnan.

”Jolleivät noi kundit ja friidut valtioneuvostossa bonjaa, et ainoa mahdollisuus on saada parhaat urheilijat ja talousekspertit myydyiksi maailmalle rikastumaan ja palauttaa heidät sen jälkeen maksamaan veroja Suomeen, toivoa ei ole. Piste.”, Tami puhui järkeä.

”Lenita oli lennokkaampi ja muistutti niistä menestysvuosista, jolloin Lenita Show ja Nokia alkoivat valloittaa kansainvälisiä markkinoita. Nyt olemme Marimekon varassa, kaikkien suomalaisten rakastama Lenita Airisto julisti, mutta antoi myös uutta toivoa kansakunnalle. Suomalaiset eivät saa ensi vuodesta alkaen pukeutua kehitysmaissa valmistettuihin halpoihin vaatteisiin ja suomalainen tekstiiliteollisuus on viritettävä uuteen kukoistukseen”.

”Lenitan tärkein huolen aihe on kuitenkin se. että Suomessa on liikaa miehiä johtavilla paikoilla, kuten Sipilä, Soini ja Stubb”, ulkomaan osastolle lainattu reportteri päätti raporttinsa ja siirtyi Seinäjoki–Alajärvi pesäpallo-otteluun laskemaan haavoittuneita ja kuolleita ja sieltä kuninkuusraveihin Joensuuhun.

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.