Uusi hyvä vuosi

Olen muutamina vuosina laatinut horoskoopin näin vuoden vaihteen tietämissä. Kun kaikki aavistukset ovat toteutuneet, teen toimintakertomuksen myös vuodelle 2016 jo näin etukäteen, jos se nyt jotakin kiinnostaa.

 

Tammikuu on luminen, etenkin pohjoisessa Suomessa. Ongelmaksi muodostuvat voiteluvaikeudet, sillä suksivoiteet ovat kovin kalliita koko maassa. Oppositio tekeekin aiheesta välikysymyksen, koska hallitus ei ole puuttunut suksivoiteiden hintakehitykseen, joka koskee eläkeläisiä, opiskelijoita, lapsiperheitä, hiihdon opettajia, kaikkein vähävaraisimpia murtomaahiihtäjiä, invalideja ja Sami Jauhojärveä.

 

Helmikuussa kätilöiden kuuden viikon lomaan lisätään kaksi viikkoa eli niiksi kahdeksi viikoksi, jolloin synnytyssairaalat ovat suljettuina. Lopetettavat synnytyssairaalat muutetaan niiden maahanmuuttajaperheiden synnytyssairaaloiksi, jotka ovat hoksanneet ottaa mukaansa omat kätilöt.

 

Maaliskuussa Lapissa ja Kainuussa luovutaan maanteiden kilometrimittauksesta ja tilalle otetaan peninkulmamittaus, jotta poliisien ajomatkat rikospaikoille eivät tuntuisi toivottaman pitkiltä.

 

Huhtikuussa Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ja EU -komissaari Jyrki Katainen siirtyvät sähkösavukkeisiin. Jutta Urpilainen, Marion Rung ja Sirkka-Liisa Anttila laihtuvat kilon.

 

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä kello 10 hallitus julistaa kansanterveyden kohentamiseksi sisälläliikkumiskiellon, jonka se kuitenkin kello 16 peruuttaa.

 

Toukokuussa Helsingin yliopiston valtiotieteen dosentit saavat selville, että Sri Lankan edellinen nimi oli Ceilon tai ainakin jotain sinne päin. Aalto-yliopiston liiketaloustieteen dosentit ehdottavat, että peräänajokolareiden vähentämiseksi suomalaiset luopuisivat liiallisesta lähimmäisenrakkaudesta ja vaihtaisivat sen lähentymiskielloksi.

 

Kesäkuussa Mannerheimin syntymäpäivänä Ilmajoella paheksutaan Suomen marsalkasta tehdyn oopperan pääosan esittäjää. Elokuvassa Mannerheimiä on jo esittänyt musta kenialainen. Television animaatioelokuvassa punainen pispalalainen nainen teki hänestä homoseksuaalin. Ilmari Turja ylisti Päämaja-näytelmässä Kansallisteatterissa Mannerheimin apulaista, kenraali Airoa. Ei tässä enää tamperelaista Valtteri Torikkaa olisi tarvittu todistamaan tätä kaikkea.

 

Heinäkuussa sataa(kin).

 

Elokuussa Suomi saavuttaa useita mitalisijoituksia yleisurheilun MM-kisoissa, mutta doping-tutkimusten keston johdosta mitalit jaetaan vasta kymmenen vuoden kuluttua.

 

Syyskuussa tämän hallituksen ensimmäiset pakkolait astuvat voimaan. Yli 36 000 euroa vuodessa ansaitsevilta nipistetään 6000 euroa ja työttömien kesälomarahoista 30 prosenttia.

 

Lokakuussa ei tapahdu mitään mainitsemisen arvoista.

 

Marraskuussa vihreät ja vasemmisto tekevät välikysymyksen pääministeri Juha Sipilän toistuvasta valehtelusta Eduskunnan edessä. Sipilä kun väittää, että Suomi on hyvä maa, joka maksaa velkansa tai ainakin osan siitä.

 

Joulukuussa ruotsalainen sijoitusyhtiö ostaa Joulupukin ja Santa Claus Ltd:n kaikki oikeudet ja koko osakepääoman ja sijoittaa pukin Tukholman Heinätorille kostoksi siitä, että torin kukkakauppias ja myöhemmin kuningatar Kaarina Maununtytär kaapattiin vuonna l568 Kangasalle Liuksialan kartanoon emäntäpiiaksi.

Suomen väkiluku kasvaa ja väki nuortuu uuden hyvän vuoden aikana.

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.
Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.