Muutos on syvältä, mutta lopulta tuntuu hyvältä

 

Elämäntapamuutos on iso asia, ja se pitää toteuttaa järkevästi ja harkiten. Pitää olla selvä ajatus siitä, mitä haluaa ja miksi.

Muutos lähtee omasta itsestä ja se vaatii paljon itsekuria. Alussa voi olla todella hankalaa, mutta jos todella tahtoo esimerkiksi laihtua, on vain lopetettava laiskottelu, ruvettava liikkumaan sekä katsomaan mitä suuhunsa laittaa.

Uskoisin muutoksen olevan vaikeaa, jos se on pakonomaista tekemistä. On ahdistavaa, jos joku katsoo vierestä ja kommentoi kun yrittää parhaansa.

Muutoksessa onnistuu, jos tekeminen on hauskaa, mukavaa, motivoivaa sekä on omat ystävät rinnalla, jotka tukevat ja ovat hengessä mukana.

 

Omakohtaisesta kokemuksesta kerron kaikille, että epäonnistuminen on varmaa, jos niskaan hengitetään, eikä anneta omaa aikaa miettiä ja yrittää. Minulle tästä seurasi turhautuminen ja heitin hanskat tiskiin. ”Tämä oli sitten tässä”.

Olen kyllä tietoinen, että minun tulisi ottaa niskasta kiinni ja uskoa siihen, että onnistun, ja että on vielä toivoa.

Muutosta jaksaa jatkaa paljon paremmin, kun huomaa omat onnistumisensa. Olen varma siitä, kun on saavuttanut asettamansa päämäärän, fiilis on paljon parempi, koska kaikki mitä on tehnyt, on ollut sen kaiken arvoista.

Tsemppiä kaikille, jotka ovat onnistuneet tavoitteessaan. Jatkakaa samaan malliin!

 

Aku Helander

Kirjoittaja on Anna Tapion koulun yhdeksäsluokkalainen. Hän kuuluu Freelancer MIPA NY -yritykseen, joka osallistuu NY Vuosi yrittäjänä -kilpailuun.

MIPA LOGO 4