Saska Huttunen pelasi rantatennismestariksi

Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen pelasivat beachtenniksen Suomen mestareiksi Hietarannassa.
Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen pelasivat beachtenniksen Suomen mestareiksi Hietarannassa.

Pälkäneläinen Saska Huttunen pelasi elokuun lopussa Helsingissä rantatenniksen Suomen mestariksi. 22-vuotias Huttunen voitti pari vuotta nuoremman parinsa Pyry Hyrkkösen kanssa alkulohkonsa kaikki kolme peliä menettämättä erääkään. Myös välierävastus Juan Gallardo ja Pekka Rantala kaatui puhtaasti 2–0.

Finaalissa Huttunen ja Hyrkkönen kohtasivat Suomen ykkösparin Anders WallenJanne Wuorinen, joka oli kaatunut lohkopelissä selvästi. Takki auki ensimmäiseen kohtaamiseen lähteneet rankingkärjet eivät antaneet tuntemattomien nuorukaisten yllättää toistamiseen: Wallen ja Wuorinen pistivät kaiken peliin ja veivät finaalin avauserän 1–6.

Toisen erän Huttunen ja Hyrkkönen käänsivät edukseen katkaisupelin jälkeen. Myös kolmas erä oli tiukka, mutta Huttunen ja Hyrkkönen olivat ratkaisevissa pisteissä parempia ja veivät sen 7–5.

 

Tennistä ”rantahiekalla”

Beachtennistä pelataan avojaloin beachvolleykentällä, jossa verkko lasketaan 1,7 metrin korkeuteen. Pelivälineinä ovat tennismailaa pienempi maila ja pehmeä tennispallo. Laji on erittäin kovatempoinen, sillä pallo ei saa tenniksen tapaan pompata maasta.

Beachtenniksessä pelataan pääasiassa nelinpelejä. Laji on kasvava, ja maailman mestaruudet siinä on ratkottu vuodesta 2009 alkaen.

Huttunen tutustui lajiin vasta Hietsun kisojen alla.

– Satuin pelaamaan SM-kisojen järjestää vastaan tenniksen sarjamatsin pari viikkoa aiemmin. Kaveri kysyi mukaan ja lähdin sitten kokeilemaan. Se on todella nopea ja hauska laji, joka kiinnostaa myös yleisöä. Hietsussa moni ohikulkija jäi seuraamaan pelejä, Huttunen kertoo.

20-vuotias nelinpelipari Pyry Hyrkkönen lähtee tammikuussa Yhdysvaltoihin pelaamaan yliopistotennistä.

– Me päätettiin Pyryn kanssa, että viidessä lajissa pitää Suomen mestaruus kahmia, ja nyt se on hoidettu kahdessa lajissa, kymmenen tenniksenmestaruuden jälkeen beachtenniksen SM-kultaa ottanut Huttunen vinoilee.

 

Selkävaivat selätetty

Saska Huttunen pelasi nappulana Lukon salibandy- ja jalkapallojoukkueissa, kunnes päälajiksi seuloutui tennis. Hän kuului ikäluokkansa huippuihin Suomessa ja napsi SM-mitaleita 12–18-vuotiaiden sarjoissa.

Lukioaikaan Huttunen panosti tennikseen tosissaan, mutta lupaava ura katkesi pariksi vuodeksi selkävaivojen vuoksi. Selkä saatiin kuntoon ennen armeijaa, jossa kipinä syttyi uudelleen.

– Olimme metsäleirillä, kun yksi kaveri soitti ja pyysi mukaan kakkosdivarin sarjamatsiin. En ollut pariin vuoteen juuri koskenut mailaan, mutta ajattelin että kai minä sitten lähden. Kaveri hoiti edustusoikeudet kuntoon ja minä menin melkein kylmiltään kentälle.

Huttunen sai yllättävän nopeasti juonesta kiinni ja innostui taas pelaamisesta.

– Pääsin intistä jouluna ja rupesin käymään läiskimässä pari, kolme kertaa viikossa. Lisäksi olen pelaillut sarjamatseja.

Huttunen voitti kesällä helpohkosti kaikki sarjapelinsä. Niinpä hän on noussut takaisin Tampereen Tennisseuran liigajoukkueen treenirinkiin, johon hän ehti edetä myös kolme vuotta sitten, kunnes joutui selkävaivojen vuoksi telakalle.

– Käyn liigatreeneissä pari kertaa viikossa. Sen kautta voi aueta talvikaudeksi paikka liigajoukkueeseen. Siellä olisikin sitten tiedossa jo tosi kovia pelejä, sillä liigaa pelaavat oikeastaan kaikki parhaat pelaajat maailmalla kiertäviä lukuun ottamatta.

Tenniksen lomassa ehtisi myös valmistautua kevään pääsykokeisiin.

– Tänä keväänä oikeustieteellisen raja jäi muutaman pisteen päähän.

 

 

Beach tenniksen SM-kisat, Helsingin Hietaranta 28.8.

Lohkopelit:

Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen – Anders Wallen ja Janne Wuorinen 2–0 (6–3, 6–1)

Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen – Tapio Nurminen ja Jouni Hirvonen 2–0 (6–2, 6–2)

Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen – Martin Nuuttinen – Emil Ijäs 2–0 (6–0, 6–0)

Välierä:

Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen – Juan Gallardo ja Pekka Rantala 2–0 (6–2, 6–1)

Finaali:

Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen – Anders Wallen ja Janne Wuorinen 2–1 (1–6, 7–6, 7–5)