Aapiskukko ensimmäinen huoltoasema, jossa Juku Sushi & Wok Express -ravintola – ”Kyllä nyt kelpaa, kun on monipuolista ruokavalikoimaa”

Katariina Uotila ja Ville Lintukanto ovat tyytyväisiä uuteen paikkaan, joka monipuolista ravintolatarjontaa Aapiskukolla.

Aapiskukkoon avattu Juku Sushi & Wok Express -ravintola on perjantaina ollut auki puolisen tuntia, ja porukkaa astelee sisään. Sushille ja wokille on ihan oma buffettinsa, josta saa koota mieleisensä annoksen. Paikka tuli Subwayn tilalle.

– Tämä on tosi kivaa vaihtelua, huikkaavat Katariina Uotila ja Ville Lintukanto Pälkäneeltä.

Heistä valikoima laajeni Pälkäneellä nyt huomattavasti, kun myös sushia ja wokkia on tarjolla. Aiemmin he ovat käyneet myös Kangasalla ja Valkeakoskella syömässä Tampereen lisäksi.

Katariinan mieleen on enempi wokkiruoat, ja niitä tulee itsekin tehtyä toisinaan. Villelle sopii sushikin hyvin.

– Sushi on kyllä sellainen, joka jakaa mielipiteitä, pariskunta tuumaa.

Heistä Aapiskukossa on nyt niin hyvä ravintolakeskittymä, ettei Pälkäneeltä enää tarvitse erikseen lähteä minnekään syömään.

Sushien valmistaminen on tarkkaa puuhaa. Jiang Chengping työn äärellä.

Ajatus kypsyi vähitellen

Huoltoasemayrittäjä Mirja Merikari oli jossain kohtaa maistanut kyseisen paikan ruokia, ja tykästynyt heti.

– Otin selvää, mikä paikka tämä on. Idea on se, että Juku tuottaa ruokatuotteen, ja me hoidamme muun. Aasialaiset kokit valmistavat ruoan, Merikari kertoo.

Mirja Merikari toteaa ihmisten makutottumusten muuttuneen. Moni kaipaa vaihtelua. Koska leipätuotteita on muutenkin jo paljon tarjolla, Subway päätettiin korvata Jukulla.

– Sushia ja wokkeja saa noutopöydästä syödä joko paikan päällä tai ostaa kilohinnalla mukaan. Noutopöytään kuuluu aasialaisia salaatteja, sushia, wokkeja, keittoa, jäätelöä, kahvia, ruokajuomia.

Myyntiin tulee myös nuorten suosima taiwanilainen kuplatee, Boba.

Seinäjoelle ensimmäisen ravintolan avannut Kun Rahko oli avajaispäivänä mukana Aapiskukolla.

Kaikki kävi nopeasti

Avajaispäivänä paikalla on myös ravintoloitsija Kun Rahko, joka miehensä Juhani Rahkon kanssa perusti ensimmäisen ravintolan Seinäjoelle vuonna 2014, sitten Vaasaan. Siitä konsepti on laajentunut ravintoloiksi muuallekin, ja useissa kaupoissa on myyntipisteitä.

– Mirja soitteli ennen joulua, ja kaikki kävi nopeasti. Tulin pian jo käymään, ja nyt paikka on auki, Kun Rahko hymyilee.

Aapiskukko on ensimmäinen huoltoasema, jossa Juku toimii.

– Siinäkin mielessä hauska nähdä, miten ihmiset ottavat tämän vastaan, Rahko sanoo.

Sushivalikoima on laaja.

Lapsillekin maistuu sushi

Kari-Pekka Arola on nostanut lautaselleen jo laajan valikoiman erilaisia susheja. Hän on tyytyväinen sushimahdollisuudesta Pälkäneellä, sillä myös vaimo pitää sushista. Toki myös Subway oli miehen mieleen.

– Ajattelin viedä maistiaisia kotiin. Lapsiakin on totuteltu syömään sushia, ja olemme niitä itsekin joskus valmistaneet. Myös wokit maistuvat.

Entä, onko Pälkäneellä ravintolatarjontaa jo riittävästi, Kari-Pekka Arola?

– Tämä on sen verran pieni paikka, ettei kovin monta paikkaa voi olla. Mutta kieltämättä hyvä pihviravintola tai illallisravintola olisi hyvä. Nyt kaikki ovat enempi lounaspaikkoja, Onkkaalassa asuva Kari-Pekka Arola miettii.

Aapiskukon sushi ja wokki kyllä maistuvat.

Kari-Pekka Arola nauttii susheista ja wokista. Kotona myös lapsia on opastettu syömään sushia.