Kymppi 64 nappasi kaksi joukkuekultaa

Kymppi 64:n tuoreet Suomen mestarit Sami Heikkilä (vasemmalla), Jani Suoranta, Mika ja Tomi-Pekka Heikkilä.

Kangasalan miehet voittivat liikkuvan maalin SM-kilpailuissa Jurvassa kaksi joukkuekultaa. Ensimmäinen mestaruus irtosi normaalijuoksujen joukkuekilpailussa, kun Suomen tarkimmat veljekset Tomi-Pekka, Sami ja Mika Heikkilä nappasivat Suomen mestaruuden Kangasalle tuloksellaan 1688. Eroa toiseksi tulleeseen Raseborgs Skyttariin kertyi 14 pistettä.

Kymppi 64 kruunattiin mestariksi myös sekajuoksujen joukkuekilpailussa, jossa Mikan paikalla ampui Jani Suoranta.

Tomi-Pekka Heikkilä tähtäsi myös kaksi henkilökohtaista SM-pronssia. Normaalijuoksujen peruskilpailussa Heikkilä ampui tuloksen 582 (291+291). Peruskilpailun voittajan tie kohti mestaruutta katkesi kuitenkin mitaliotteluiden välierissä, kun vastaan asettunut Heikki Lähdekorpi oli parempi pistein 6–4. Pronssiottelussa Tomi-Pekka kukisti Krister Holmbergin lukemin 10–8 ja nappasi näin pronssia. Voittoon laukoi Vesa Saviahde.

Tomi-Pekka Heikkilä jatkoi tarkkaa tekemistään sekajuoksuilla. Tulos 382 riitti hopeamitaliuusintaan Niklas Hyväristä vastaan. Niklas oli neljän uusintalaukauksen jälkeen parempi pistein 40–38, joten Heikkilä pokkasi pronssia. Voiton vei Heikki Lähdekorpi tuloksellaan 384.

Tomi-Pekka Heikkilä valmistautuu maaliskuun alussa käytäviin Mariborin EM-kilpailuihin, joiden sunnuntaina julkistettuun joukkueeseen hän kuuluu.

Myös Kymppi 64:n Henna Vehviläinen oli lähellä mitalia liikkuvan maalin SM-kilpailuista. Vehviläinen tähtäsi peruskilpailussa kolmanneksi tuloksellaan 334. Mitaliotteluiden välierässä Henna taisteli pitkään ensimmäisestä SM-mitalistaan, mutta naisten sarjaa jo vuosia hallinnut Marika Karisjoki vei lopulta taistelun lukemin 9–7. Pronssiottelun jälkeen Henna sijoittui lopulta neljänneksi.