Penttilän tila mukana Herkkujen Suomessa ja lähiruokasafarissa

Aitoolaisen Penttilän tilan tuotteet ovat mukana Helsingissä loppuviikosta järjestettävässä Herkkujen Suomi-tapahtumassa. Rautatientorin näytöslavalla grillataan lihatuotteiden lisäkkeenä Penttilän peruna- ja perunaparsakaalitortillaa.

Penttilän tila on yksi kohde myös lauantaisessa Pirkanmaan Lähiruokasafarissa. Aitoossa on grilli kuumana, ja paikan päällä voi tutustua tuotteisiin. Normaalisti tilalla ei ole suoramyyntiä, vaan tuotteet myydään pirkanmaalaisten ja hämäläisten kauppojen, ravintoloiden ja tilojen kesämyymälöiden kautta.

Pälkäneläistä lähiruokaa on sadonkorjuuaikaan esitelty ja maistatettu monessa muussakin tapahtumassa. Viikonloppuna Tampereen kauppahallissa pidetyssä Tamperrada-tapahtumassa Penttilän perunatortillaa tarjoiltiin yrttiöljyssä lämmitetyllä patongilla. Sen päällä oli pälkäneläisen Rödingin tilan parsakaalista tehtyä maustelevitettä. Esille laitosta vastasivat pälkäneläinen keittiömestari Juha Niemiö ja Pirkanmaan keittiömestareiden puheenjohtaja Ari Myllyniemi.

Keskiviikkona ja torstaina Penttilän tilan lähiruokaa esitellään Kalevan Prismassa ja Lielahdessa Tampereella.

Penttilän tuotteiden raaka-aineet hankitaan oman kylän ja lähialueen maatiloilta. Loppukesän uutuuksia ovat peruna-, parsakaalitortilla, chorizo-raakamakkara ja nakkisuoleen tehty possusalami.

Juha Niemiö ja Ari Myllyniemi kattoivat kauppahallin pöytään Penttilän tilan perunatortillaa.