Tanssimaan syntynyt

 

Nooran mielestä tanssiin kuuluu olennaisena osana liikunnan riemu ja hauskanpito.

Kun ihminen elää jotain asiaa ihan täysillä, voi rakkaasta harrastuksesta eroon joutuminen aiheuttaa tyhjän, jopa rikkinäisen olon.

Näin oli käydä Noora Virtaselle, kun hän 15-vuotiaana muutti Tampereelle opiskelemaan ilmaisutaidon lukioon. Tanssia hän oli siihen mennessä harrastanut jo vuosikaudet koluten kursseja niin Hämeenlinnassa, Hauholla kuin myös Luopioisissa Heljä ja Jouko Leppälän opissa.

Vaikka koulu Tampereella tuntui omalta, itselleen sopivia tanssiryhmiä hän ei tuntunut kaupungista löytävän.

– Ehkä teini-iän kuohuilla oli oma vaikutuksensa asiaan, hän tuumii näin jälkeenpäin.

– Yritin korvata tanssia muulla liikunnalla ja opiskelin karatea vihreän vyön tasolle, mutta jotain itsestäni tuntui silti puuttuvan.

Ylioppilaskirjoitusten ja esikoispoika Jessen syntymän jälkeen hänelle kirkastui lopullisesti, että tanssi on oleva tärkeä osa hänen elämäänsä, eikä hän voisi tuntea itseään kokonaiseksi ilman tanssia.

 

Harrastus muuttuu ammatiksi

Palattuaan Luopioisiin hän tutustui Kuohijoelle muuttaneeseen tanssipedagogiin Leena Vileniukseen, josta tuli Nooralle tärkeä mentori. Vähitellen alkoi vahvistua ajatus, että tanssia ja sen opetusta voisi tehdä myös työkseen.

Ensimmäisen oman tanssikurssinsa hän pääsi vetämään Anna Tapion koululla vuonna 2002. Toisen lapsensa Ronjan syntymän jälkeen hän aloitti kuitenkin medianomin opinnot Tampereella.

Opinnot saivat jäädä, kun Noora sai kasvattajakoulustaan Hämeenlinnasta työtarjouksen tanssinopettajaksi. Kun vielä Vanajaveden Opistokin tarjosi kursseja vedettäväksi, hänellä oli yhtäkkiä viikot täynnä tanssinopetusta. Samalla tiellä hän on edelleenkin, tänä syksynä Hämeenlinnassa on vedettävänä kahdeksan viikottaista ryhmää.

Noora on myös mukana kuuden naisen Again, with Feeling –tanssiryhmässä, joka käy esiintymässä erilaisissa tapahtumissa ja juhlissa ympäri maata.

Teatteri-ilmaisuun Noora alkoi perehtyä jo lukiossa ja suhdetta teatterin maailmaan on vahvistanut yhdeksän vuoden mukanaolo  Kuohijoen kesäteatterissa.

Parhaillaan hänellä on menossa toinen vuosi teatteri-ilmaisun ohjaajan opintoja Helsingin Metropoliassa. Nooran mielestä teatteri ja tanssi tukevat ja täydentävät toisiaan.

-Tanssi opettaa olemaan oman kehonsa kanssa, antaa mahdollisuuden tulkita tunteitaan, tehdä itse ja olla esillä. Teatteri laajentaa kokemusta entisestään, puhumattakaan soveltavan teatterin avaamista mahdollisuuksista.

Noora Virtanen on onnistunut luomaan rakkaimmista harrastuksistaan myös ammatin.