Aapiskukon Hesburger saa rinnalleen Subwayn

 

Subway lisää Aapiskukon ravintolatarjontaa helmikuusta lähtien.

Pälkäneen Aapiskukon Hesburger sulki ovensa eilen 7. tammikuuta. Pikaruoan ystävien ei kuitenkaan tarvitse huolestua, sillä helmikuun alussa Hesburger avaa uudelleen ovensa.

Itse asiassa tuolloin juhlitaan kahden pikaruokaravintolan avajaisia, sillä Aapiskukossa aloittaa myös täytettyjä leipiä myyvä Subway.

– Subway tuo omille tuotteillemme kilpailua, mutta uskon kuitenkin, että eri tuotteet vain täydentävät toisiaan, Aapiskukon yrittäjä Mirja Merikari kertoo.

Subwayn saapumista varten Merikari kävi Englannin Cambridgessa perehtymässä konseptin toimintaan. Parin viikon mittaisen tutustumisjakson aikana yrittäjä pääsi myös konkreettisiin myyntipuuhiin.

– Kielitaito olisi voinut olla hieman parempi, mutta hyvin pärjäsin. Kolikoita sen sijaan en oppinut erottamaan toisistaan, Merikari nauraa.

Aapiskukon Subway työllistää muutaman uuden työntekijän. Ravintolan toiminnasta tulee vastaamaan Maria Kivistö, jolla on viiden vuoden kokemus Subwayn vuoropäällikkönä toimimisesta. Viimeiset kaksi vuotta Kivistö on työskennellyt Aapiskukolla.

 

Lisää subeja liikenneasemille

Subway on perustettu vuonna 1965 USA:ssa, ja se on maailman suurin pikaruokaketju ravintoloiden lukumäärällä mitattuna. Subway-ravintoloita on tällä hetkellä 108 maassa yhteensä noin 43 000 ravintolaa.

Suomessa ravintoloita on 143. Subway-ravintolat toimivat franchising-periaatteella, ja jokaisen ravintolan omistaa itsenäinen yrittäjä.

Liikenneasemilla sijaitsevia Subway-ravintoloita on Suomessa tällä hetkellä neljä.  Subwayn myyntijohtaja  Pasi Hirvi kertoo, että toimintaa liikenneasemilla on tarkoitus laajentaa maltillisesti tekemällä yhteistyötä maakuntien merkittävimpien liikenneasemien kanssa.

— Pirkanmaalla Pälkäneen Aapiskukko edustaa meille juuri tätä. Yrittäjät Mirja ja Hannele Merikari ovat motivoituneen henkilökuntansa kanssa laajentaneet ja kehittäneet liikenneasemaansa arvostetuksi levähdys- ja taukopaikaksi, joka palvelee asiakkaitaan monipuolisella tavalla. Siksi pidimme luontevana asiana ehdottaa heille Subway Franchising -yrittäjyyttä, Hirvi kertoo.