Vastaantulija hyökkäsi kauppakeskuksen ovella

– En ole koskaan ollut maahanmuuttajavastainen, mutta oma törmäys muutti kyllä ajatuksia, pälkäneläinen Martti Pehkonen sanoo.

Hän oli menossa tiistaiaamupäivänä varttia vaille kymmenen Valkeakosken Koskikaraan, kun tumma mies törmäsi ulko-ovella häntä päin.

– Olin paperit kädessä ja omissa ajatuksissani menossa pankkiin. Vastaan tuli nuori tummatukkainen ja tummaihoinen mies. Vastaantulija oli menossa normaalisti metrin päästä ohi, mutta yllättäen hän pyyhälsikin suoraan päin, Pehkonen kertoo.

Kun maahan lentänyt Pehkonen kapusi hämmentyneenä jaloilleen, hän sai nyrkistä nenäänsä.

– Mies puhui sen verran suomea, että kysyi, haluanko tapella.

Sen jälkeen hyökkääjä häipyi paikalta. Haavan nenänvarteen saanut Pehkonen keräili paperinsa ja lähti ilmoittamaan tapauksesta poliisille.

– He ihmettelivät, miksen soittanut heti hätäkeskukseen. Mutta en ymmärtänyt, että tällaisetkin asiat kuuluvat hätäkeskukselle. Ja tuskin missään nurkan takana olisi ollut partiota, joka olisi karauttanut paikalle ja ottanut tekijän kiinni.

Pehkonen uskoo kuitenkin, että hyökkääjä tavoitettaisiin, jos niin haluttaisiin.

– Tapauksella oli paljon silminnäkijöitä. Ja kai kauppakeskuksen ovella on myös valvontakameroita, joista miehen voisi tunnistaa.

Pehkonen selvisi rytäkästä verta vuotavalla nenällä ja nenänvarren haavalla.

Kommentointi on suljettu.