Lottovoittokomedian harjoitukset starttasivat Sappeessa

Puvustaja Arja Siekkinen sovittelee asua Heikki Paavilaisen ylle. Vieressä Mikko Töyssy.
Puvustaja Arja Siekkinen sovittelee asua Heikki Paavilaisen ylle. Vieressä Mikko Töyssy.
Ilkka Koivula, Karoliina Vanne, Heikki Paavilainen ja Merja Koivula Sappeen kesäteatterin lavasteissa.
Ilkka Koivula, Karoliina Vanne, Heikki Paavilainen ja Merja Koivula Sappeen kesäteatterin lavasteissa.
Ilkka Koivula ja Heikki Paavilainen tuumaustauolla.
Ilkka Koivula ja Heikki Paavilainen tuumaustauolla.

Sappeen kesäteatterissa tänä suvena esitettävän Kaikki oikein -lottovoittokomedian ensi-iltaan on aikaa runsas kuukausi. Teatterikappaleen tekijäryhmä kokoontui ensimmäisen kerran Sappeessa sunnuntaina aloittelemaan siellä h-hetkeen jatkuvia harjoituksia. Paikalla oli koko näyttelijäkaarti Heikki Helaa lukuun ottamatta.

Komedian käsikirjoittaja ja ohjaaja Heikki Paavilainen suitsutti ylistystä Sappeen maisemille ja sen hiljaisuudelle.

– Tykkään tästä paikasta niin paljon. En ole missään muualla kokenut, että äänestä tulee niin käsin kosketeltava, hän kuvaa teatteria ympäröivän hiljaisuuden vaikutusta omaan työskentelyynsä.

Sappee on Paavilaiselle tuttu paikka kesältä 2009, jolloin hän ohjasi siellä esitetyn, huippusuositun musikaalin Olavi Virrasta. Tuona kesänä tehtyä 18 000 katsojan yleisöennätystä ei ole vielä rikottu.

Tämän kesän teatterikappaleessa lottovoittaja-Eeviä esittävä Karoliina Vanne kävi Sappeessa ensimmäisen kerran viime talvena.

– Hiihdin ladut pitkin poikin sillä aikaa, kun muu perhe oli laskettelemassa. Nautin, pysähdyin välillä kuuntelemaan palokärjen kolisuttelua.

– Mahtavaa, kun on luonto lähellä. On tosihieno paikka, Vanne ihastelee kesäteatterin sijaintia.

Kesäteatterilaisia saattaa bongata myös kylän yhteisellä uimarannalla. Sen verran innostuneesti Vanteen vastanäyttelijä, Kari Puttosta esittävä Ilkka Koivula kehui sitä ja selitti ajo-ohjeita muulle ryhmälle.

 

Musiikkiakin mukana

Heikki Paavilainen on työstänyt komedian käsikirjoituksen Anna-Leena Härkösen kirjoittaman kirjan pohjalta. Kirjan tapahtumapaikoista poiketen komediassa asutaan Pälkäneen rajamailla, käydään työssä Tampereella ja haaveillaan pääsystä esiintymään Aitoon Kirkastusjuhlille. Puttosen pariskunnan elämä mullistuu, kun suomalainen unelma, päävoitto lotossa, osuu kohdalle.

Kaikki oikein on enemmän puheteatteria kuin aiemmat Sappeessa nähdyt esitykset. Musiikkia kuullaan silti myös lottovoittokomediassa.

– Kymmenisen biisiä tulee. Meillä on niin hyvä bändi, että sitä pitää hyödyntää. Rumpali varmistui juuri. Hän on vastavalmistunut, 20-vuotias Pinja Viljanen Kangasalta, Paavilainen tietää.

Laulamaan pääsevät kaikki päänäyttelijät Ilkka Koivula, Karoliina Vanne, Heikki Hela, Merja Koivula ja Mikko Töyssy. Näyttelijöillä on vedettävinään useita rooleja, eniten niitä on kasaantunut Merja Koivulan kontolle.

Kaikki oikein -komedian ensi-ilta koittaa heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Näytökset jatkuvat siitä eteenpäin pitkälti yli elokuun puolivälin.