Aitoon Kirkastusjuhlien ennakkoliput viedään käsistä

Sydän-Hämeessä 7.-9.7. juhlittavien Aitoon Kirkastusjuhlien ennakkolipunmyynti on lähtenyt käyntiin erittäin vilkkaasti. Edellisiin vuosiin verrattuna lippukaupassa on vierailtu tänä vuonna selkeästi ahkerammin ja lippuja ostettu jo nyt reilu kolmannes enemmän.

Lipunmyynnin odotetaan vielä kiihtyvän juhlien lähestyessä. Ennakkolippuja voi ostaa perjantaihin 6.7. asti aitoo.fi-lippukaupasta. Lähialueen myyntipisteistä lippuja on saatavilla torstaihin 5.7. asti.

Myös juhlien valmistelu käy tällä hetkellä kiivaana. Kahden viikon päästä Aitoossa on jo kirkastettu kaksi päivää ja juhlien todellinen huipennus koetaan maanantaina 9.7. kun rokkiliiterin ja juhlatalon lavoille nousevat tämän kesän kuumimmat artistit Jukka Poika, Elokuu, Neljä ruusua ja Apulanta.

Päätöspäivän kotikuntaisuusaste on kova, sillä illan avaa Luopioista lähtöisin olevan Tyko Haapalan kehuttu bändi The Irrationals. Juhlatalossa puolestaan esiintyy Puutikkalaan muuttanut tanssilavojen suosikki Juha Metsäperä.

 

130-vuotisjuhlat

Aitoon Kirkastusjuhlat viettävät tänä vuonna 130-vuotisjuhlia. Paikallisen palokunnan kesäjuhla on jo vuosikymmenien ajan ollut kolmipäivänen festari, josta löytyy koettavaa jokaiselle vauvasta vaariin.

Iltaisin Aitoon Honkalan lavoille nousevat kotimaiset eturivin artistit, kun taas sunnuntaipäivänä vietetään perinteistä palokunnan vuosijuhlaa, jonka ohjelma on suunnattu pääasiassa perheille. Maanantaina päivällä tanssitaan palokunnan juhlatanssit, joita tahdittavat Tulipunaruusut ja Jermut.

Viime vuonna Kirkastusjuhlilla tehtiin pitkästä aikaa kävijätutkimus, joka osoitti, että festareiden vahvuudeksi koetaan ihmisläheisyys, maalaishenkisyys, palveluiden toimivuus ja hyvät esiintyjät.

Tänä vuonna palveluiden laatuun on keskitetty entistä enemmän huomiota ja esimerkiksi anniskelualueen virvokevalikoimaa on laajennettu aikaisemmasta. Bussikuljetukset lähikaupungeista ja kylistä tarjoavat helpon lähestymistavan Aitooseen ja paluukuljetukset lähtevät yöllä takaisin heti ohjelman päätyttyä. Bussireitit kulkevat myös Sappeen matkailukeskuksen kautta.

Aitoon Kirkastusjuhlilla esiintyvät tänä vuonna muun muassa Chisu, Lassi Valtonen, Tuomari Nurmio, Klamydia, Lauri Tähkä, Yö, Kauko Röyhkä & Narttu ja Nimetön.

Tyko Haapalan (oikealla) bändi The Irrationals on kovassa nosteessa.

 

Kommentointi on suljettu.