Aslak and The Eskimos on kulttiklubi keskellä peltoja

Keskeltä Kuohijoen peltoja löytyy liveklubi, joka peittoaa tunnelmassaan monet tunnetutkin keikkapaikat.

Ensimmäistä kertaa Aslak and the Eskimos -klubilla vieraileva hämmästelee usein kokemaansa ja kuulemaansa. Kulttimaine on kiirinyt Pälkäneeltä pääkaupunkiseudulle asti, eikä ihme, sillä Aslak Christianssonin ja Leena Vileniuksen luotsaama Kylä-Mukkulan Kulttuurikeskus tarjoaa herkullisen kattauksen kulttuuria laidasta laitaan.

– Rento meininki. Täällä tuntee olonsa kotoisaksi, arvelee Christiansson suosion salaisuudeksi. Örveltäjät eivät viitsi vaivautua paikalle, joten klubilla on nähty perheitäkin nauttimassa livemusiikista yhdessä.

– Alaikäiset ovat täällä valvovan silmän alla ja vastaavasti aikuisetkin käyttäytyvät aina paremmin kun on lapsia läsnä, isäntä on havainnut.

Heinäkuun 15. päivä on klubin 9-vuotissynttärit, jolloin lavalle nousee luonnollisesti paikalle nimensä antanut bluesbändi. Cristianssonin luotsaama Aslak and The Eskimos kävi maaliskuussa testaamassa Kansallisteatterin uuden klubin.

– Tosi rento meininki oli sielläkin, teatterimies kiittelee kokemusta.

Juurevaa meininkiä kuultiin aikoinaan myös klubin avajaisissa heinäkuussa 2003.

– Avasimme silloin stadinkielisellä 12 biisin ryppäällä, jotka olin tehnyt omalle bändille sillä ajatuksella, että ”tulee turpaan tai aplodit”, Christiansson nauraa.

Hämäläinen mentaliteetti oli silloin helsinkiläissyntyiselle maallemuuttajalle vieraampi, joten vastaanotto vähän jännitti.

 

Huikeaa akustista heviä

Keikkakalenteri pyritään pitämään riittävän harvana, että saadaan aina kunnon bileet aikaiseksi, Christiansson linjaa klubipolitiikkaansa.

Loppukesä menee tuttuun tapaan rootsvetoisissa merkeissä. Antsu Haahtela -duo saa nupit tärisemään 21.7. ja 25.7. kuullaan SUN-Recordsin henkistä Nothingville Hillbilliesia.

Jos taas haluaa nähdä jotain erilaista, kannattaa lähteä katsastamaan meno 28. heinäkuuta.

– Seppänen Akustic Band vetää viimeisenä settinä huikeaa akustista heviä, joka toimii kuin häkä. Uriah Heepiä ja muita klassikoita, joita on totuttu kuulemaan yleensä sähkökitaralla ja tuplabasarilla.

Elokuun 4. päivä on vuorossa 13. August Rock, legendaarinen hyväntekeväisyysfestari, jonka tuotto lahjoitetaan tuttuun tapaan lyhentämättömänä TAYS:n lastenpsykiatrian klinikan hyväksi.

 

Glory myös Taiteiden Yössä

Kuohijoen Taiteiden Yötä juhlitaan 11.8., jolloin on vihoviimeinen tilaisuus nähdä kesän uutuusnäytelmä Glory.

Näytelmä kertoo Glory Leppäsen (1901-1979), Kuohijoen kuuluisimman kesäasukkaan, värikkään elämäntarinan ja samalla luo läpileikkauksen Suomen 1900-luvun historiaan. Oopperalaulaja Aino Acktén tyttärestä tuli ohjaaja ja teatterinjohtaja, joka vaikutti kulttuurielämässä vuosikymmenien ajan.

Kuohijoen kesäteatterilta on totuttu odottamaan tasokkaita ja tavanomaisuudesta poikkeavia näytelmiä, huumoria kuitenkaan unohtamatta.

– Näyttelijät sanoivat juuri, että kyllä on taas niin erilainen näytelmä edellisiin verrattuna. Nyt liikutaan puolet ajasta Pariisissa ja puolet Kuohijoella. Tein elämäni ensimmäisen biisin ranskankieliseen tekstiinkin, paljastaa Christiansson, joka vastaa musiikin lisäksi käsikirjoituksesta, ohjauksesta ja tekniikasta.

 

Ants in the Pants.

 

Kommentointi on suljettu.