Rankkareita, kiekkotutkaa ja pelailua kavereiden kanssa

Norjassa ykkösdivisioonaa pelannut Jukka Rantanen on vetänyt aiemmin Luja-Lukon nuorempia kiekkoilijan alkuja. Nyt hä tekee paluun valmennuspuuhiin ja kokoaa nuorten harrastekiekkoporukan.

12–16-vuotiaat pojat hyppäävät Haanloukkaan kiekkokaukaloon sunnuntai-iltaisin.

– Tarkoituksena ei ole luistella pillin tahtiin viivoja, vaan ampua tutkaan, vetää rankkareita, ehkä kisailla taitoradalla ja ennen kaikkea pelailla. Molempiin päihin järjestyy joka kerta maalivahti, nuorten harrastekiekkoporukkaa kokoava Jukka Rantanen kertoo.

Uusi ryhmä on tarkoitettu vuonan 2000 syntyneille ja sitä vanhemmille pojille. Rajatapaukset, esimerkiksi vuonna 2001 syntyneet voivat varmistaa Rantaselta, mahtuuko porukkaan mukaan. Yhteystiedot löytyvät Luja-Lukon jääkiekkojaoston nettisivuilta osoitteesta www.palkaneenlukko.net.

Pillin kanssa kaukaloon palaavan Rantasen päällimmäisenä tavoitteena ei ole seuloa ja valmentaa uusia huippupelaajia. Hän haluaa järjestää nuorille positiivista tekemistä liikunnan saralla, sillä kavereiden kanssa pelailu opettaa pelikäsitystä sekä kaukaloa että siviilielämää varten.

– Varmaan käydään porukalla katsomassa joku SM-liigapelikin, Rantanen suunnittelee.

Nuorten harrastekiekko kokoontuu Haanloukkaassa sunnuntaisin kello 17.30–19. Alkutalven ajan on voimassa säävaraus: lämpimällä vesisateella jää pehmenee niin, ettei tekojää kestä.

Kommentointi on suljettu.