Äijät keittivät sinappia

Sinapin ja konjakin sekoitus sai silmät kirvelemään, kun Pälkäneen Lions-klubin lauantaiset sinapintekotalkoot etenivät purkitusvaiheeseen.

Kuusituntisen urakan päätteeksi seurakuntatalon pöydät täyttyivät purkkirivistöistä. Äijäsinappia ja miedompaa Äijien tekemää sinappia tehtailtiin tänä vuonna enemmän kuin vuosi sitten. Silloin ensimmäistä kertaa valmistetun sinapin suosio yllätti leijonat, ja purkit loppuivat kesken jo ennen joulua. Sinapin valmistuksessa käytetyt tarveaineet paljastetaan purkkien etiketeissä, mutta huippusalaisia sekoitussuhteita ei.

Sinappitalkoisiin osallistui 15 jäsentä. Leijonien äijäsinappia saa muun muassa Nuijan Naistenmessuilla 16.12. sekä suoraan Lions-klubin jäseniltä. Tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen ja pälkäneläisille jaettaviin stipendeihin. Leijonat ovat muun muassa hankkineet kouluille leikkitelineitä ja keinuja.

– Tulevan vuoden pääaktiviteetti on uuden laavun rakentaminen Pälkäneveden saareen palaneen tilalle, Ilpo Virkki kertoo.

Kommentointi on suljettu.