Lämmintä tunnelmaa kylmässä Rautahovissa

Rautajärven koulu järjesti perinteisen itsenäisyysjuhlansa koululaisten ja muiden kyläläisten iloksi itsenäisyyspäivän aattoiltana. Ulkona paukkui pakkanen ja vielä sisälläkin piti hieroa käsiä lämpimikseen, mutta itse juhla lämmitti mieliä.

Juhla alkoi lippukulkueen saapuessa ja Maamme–laulun raikuessa. Ohjelma oli perinteinen, itsenäisyyttä kunnioittava ja vakava, mutta sopivasti pilkettäkin näkyi silmäkulmassa.

Kaikki koululaiset pääsivät esiintymään ja jokainen selvisi osuudestaan hienosti. Ekaluokkalaiset lausuivat vanhoja lastenrunoja hauskoissa roolihahmoissaan ja 3.–4. -luokkalaiset soittivat nokkahuiluillaan kansanlaulun Hansvili. 5.–6. -luokkalaiset kertoivat suomalaisten heimojen ja lähikansojen historiasta sekä erityispiirteistä. Kansallispuvut ja murrepakinat kruunasivat esityksen.

Diakoni Päivi Giren korosti puheessaan, että saamme elää täällä hyvissä oloissa. Kaunis maamme on aarre, josta meidän tulisi olla kiitollinen niin sotaveteraaneille kuin Jumalallekin.

Yhteiseksi lopuksi laulettiin vielä Hämäläisten laulu, jonka kaikki osasivat ulkomuistista. Tämän jälkeen jäätiin vielä nauttimaan koululaisten tekemistä Suomi-pipareista.

 

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?