Asuntolahoitajien työ muuttuu ilta- ja yötyöksi

Anna Tapion koulun yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.

Neuvotteluiden tuloksena ei irtisanota ketään, vaan asuntola- ja oppilashuoltohenkilöstön työaikoja siirretään iltaan ja yöhön, jolloin oppilaatkin ovat asuntoloissa.

– Asuntolanhoitajia ei tarvita enää päiväsaikaan, sillä olemme päässeet hyppytunneista, rehtori Elisa Torvinen sanoo.

Päivisin koululla on töissä nelisenkymmentä opettajaa, keittäjää ja muuta työntekijää. Asuntola- ja oppilashuoltohenkilöstö on läsnä tiiviimmin oppituntien jälkeisenä aikana, iltaisin ja öisin.

Aitoossa sijaitsevalla Anna Tapion koululla on 50 vakituista sekä kymmenen määrä- ja osa-aikaista työntekijää. Puolet henkilökunnasta on opetushenkilöstöä ja puolet tukihenkilöstöä. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat oppilashuollon vastaavaa, kuraattoria ja viittä oppilasasuntolan hoitajaa.

Koulun 302 oppilasta tulevat 80 eri kunnasta. He suorittavat yksityiskoulussa perusopetuksen vuosiluokat 7–9 sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammatillisia opintoja.

Anna Tapion koulu on sisäoppilaitos. Oppilaista 260 asuu oppilasasuntolassa.

Opetukseen tulevan valtionavun maksaa valtionvarainministeriö. Asumiseen, vapaa-ajan toimintoihin ja muuhun toimintaan tulevan valtionavun maksaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Tämä avustus on pienentynyt koko ajan, ja siksi koulu joutuu järjestelemään toimintojaan uudelleen.

Oppilaat asuvat koululla maanantaista perjantaihin – eli asuntolapäiviä kertyy vuodessa vain 152. Aiemmin tukihenkilöstölle on riittänyt kesäksikin töitä, kun koululla on järjestetty muun muassa kansainvälisiä leirejä. Nyt kesäaikaan saatetaan joutua turvautumaan lomautuksiin. Myös ”tavanomaisilla” kouluilla tukihenkilöstöä lomautetaan kesän ajaksi.

Kommentointi on suljettu.