Yrittäjyyden pitäisi olla pop

Meidän kaikkien pitäisi panostaa yrittäjyyteen, kuten valtiovalta haluaa. Miksi noin 100–150 euron myynnistä pitäisi maksaa 65 euroa luvasta myydä joulukoristeita hämeenlinnalaisen marketin pihassa? Toki marketti oli ainut, joka yleensä olisi antanut luvan myyntiin omalla alueellaan 18 vuotta täyttäneille myyjille. Maksaa nyt sitten noin puolet tuloistaan marketille. Tosi törkeää mielestäni.

Mitä marketit tai muut sellaiset menettävät, jos myydään luonnonkuusista tehtyjä ovikoristeita heidän parkkialueellaan? Myyjät ovat kuitenkin tehneet työnsä rakkaudella luontoon ja tuulien kaatamiin puihin yrittäen näin säästää luontoa tuhlaukselta. Toki he ovat myös rahallisesti koristeluihin satsanneet. Onko oikein opettaa nuoret yrittämään, kun heidän muutaman viikon työnsä menee turhaan, koska myyntipaikkaa ei löydy muuten kuin maksamalla siitä hinta, jonka takaisin saamisesta ei ole takuita Tästähän voi todeta sen, että nuoret pysykööt kunnan elätettävinä kortistoissa ja lopettakoon yritteliäisyyden.

En todellakaan keksi mitään syytä, miten opettaisin omille opiskelijoilleni yrittäjyyttä kuin kertomalla heille, ettei yrittäjyys kannata. Jos vastaavia tilanteita vielä tulee, kehotan kaikkia opiskelijoitani hakeutumaan kunnan elätettäviksi edellyttäen, ettei yrittäjyyttä kannateta.

Riitta Parviainen, lehtori AMK

Yksi kommentti

  1. Luuseri

    Siis hetkinen. Millä tavalla te opetatte yrittäjyyttä. Jos tämä on lyhentämätön versio ja kirjoittaja on oikeasti korkeakoulun käynyt lehtori niin olen hieman ymmälläni. Yrittäjä myy tuotteitaan tai taitojaan jollain hinnalla. Tuotteiden ollessa kyseessä niistä on valmistuskuluja ja myynnistä sinänsä koituu aina kuluja ja tässä tilanteessa myyntipaikkakuluja eli tämä oli aivan oikein. Kirjoituksesta saa mielikuvan, ettei paikkavuokraa olisi saanut ottaa. Joutuu se yrittäjäkin maksamaan toiselle yritykselle jos käyttää sen apua. Yrittäjän pitää olla sitkeä eikä antaa periksi, ongelmien tullessa. Jos omien tuotteiden kauppa takkuaa niin on vain vilkaistava peiliin ja yrittää uudelleen hieman eritavoin. Toivon, että olen ymmärtänyt tuon mielipidekirjoituksen väärin ja ettei nuorillemme opeteta yrittäjyyttä ymmärtämäni perusteella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?