Yrittäjyyden pitäisi olla pop

Meidän kaikkien pitäisi panostaa yrittäjyyteen, kuten valtiovalta haluaa. Miksi noin 100–150 euron myynnistä pitäisi maksaa 65 euroa luvasta myydä joulukoristeita hämeenlinnalaisen marketin pihassa? Toki marketti oli ainut, joka yleensä olisi antanut luvan myyntiin omalla alueellaan 18 vuotta täyttäneille myyjille. Maksaa nyt sitten noin puolet tuloistaan marketille. Tosi törkeää mielestäni.

Mitä marketit tai muut sellaiset menettävät, jos myydään luonnonkuusista tehtyjä ovikoristeita heidän parkkialueellaan? Myyjät ovat kuitenkin tehneet työnsä rakkaudella luontoon ja tuulien kaatamiin puihin yrittäen näin säästää luontoa tuhlaukselta. Toki he ovat myös rahallisesti koristeluihin satsanneet. Onko oikein opettaa nuoret yrittämään, kun heidän muutaman viikon työnsä menee turhaan, koska myyntipaikkaa ei löydy muuten kuin maksamalla siitä hinta, jonka takaisin saamisesta ei ole takuita Tästähän voi todeta sen, että nuoret pysykööt kunnan elätettävinä kortistoissa ja lopettakoon yritteliäisyyden.

En todellakaan keksi mitään syytä, miten opettaisin omille opiskelijoilleni yrittäjyyttä kuin kertomalla heille, ettei yrittäjyys kannata. Jos vastaavia tilanteita vielä tulee, kehotan kaikkia opiskelijoitani hakeutumaan kunnan elätettäviksi edellyttäen, ettei yrittäjyyttä kannateta.

Riitta Parviainen, lehtori AMK

Kommentointi on suljettu.