Sako- ja umpikaivolietteen kuljetuksen järjestämisvaihtoehdot nähtävillä

Tampereen seudun alueellinen jätehuoltoviranomainen valmistelee sako- ja umpikaivolietteen kuljetusjärjestelmän tarkistamista uuden jätelain nojalla. Järjestämisvaihtoehtoja on kaksi, nykyisen kiinteistön haltijan järjestämän kuljetuksen jatkaminen tai siirtyminen uuteen, kunnan järjestämään järjestelmään.

Asiaan liittyvää materiaalia on Kangasalla ja Pälkäneellä nähtävillä kuntien ilmoitustauluilla 5. huhtikuuta saakka. Lisäksi aineisto on luettavissa jätehuoltojaoston internet-sivuilla osoitteessa www.tampere.fi/jatehuoltojaosto.

Asia koskeen sako- ja umpikaivolietteen jätteenkuljetuksen järjestämistä Hämeenkyrön, Ikaalisten, Kangasalan, Lempäälän, Mänttä-Vilppulan, Nokian, Oriveden, Parkanon, Pirkkalan, Pälkäneen, Ruoveden, entisten Mouhijärven ja Suodenniemen, Tampereen, Vesilahden, Virtain ja Ylöjärven kunnissa. Kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen, alueellinen jätehuoltojaosto, päättää huhtikuun loppuun mennessä, miten asuinkiinteistöjen sako- ja umpikaivojen tyhjennykset ja lietteenkuljetukset järjestetään.

 

Valinta kahdesta vaihtoehdosta

Valinta tehdään kahden vaihtoehdon välillä. Nykyisin alueella on käytössä sako- ja umpikaivolietteiden osalta niin sanottu kiinteistönhaltijan järjestämä lietteenkuljetusjärjestelmä, jossa jokainen kotitalous solmii itse sako- ja umpikaivolietteen kuljetussopimuksen yksityisen jätteenkuljetusyrittäjän kanssa. Kaivojen tyhjennyksiä koskeva asiointi tapahtuu kuljetusyrityksen kanssa. Sako- ja umpikaivolietteen tyhjennyksiä ja kuljetuksia koskevat sopimukset ovat yksityisoikeudellisia ja kuljetuksen hinnoista päättää tyhjennyksiä hoitava kuljetusyritys.

Toinen vaihtoehto on niin sanottu kunnan järjestämä jätteenkuljetus. Kunnan järjestämässä jätteenkuljetuksessa kotitaloudet tilaavat sako- tai umpikaivonsa tyhjennyksen kuntien yhteisesti omistamalta jäteyhtiöltä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:ltä haluamallaan tyhjennysrytmillä. Kotitaloudet saisivat kaikki tarvitsemansa jätehuoltopalvelut yhden toimijan, Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n kautta. Pirkanmaan Jätehuolto Oy:llä ei ole omaa jätteenkuljetuskalustoa tai jäteautonkuljettajia vaan urakat jaetaan yksityisille kuljetusyrittäjille.

 

Yksi kommentti

  1. Pena

    Ja mitähän hyötyä siitä sitten olisi, jos tilaukset ja laskutukset eivät enää menisi suoraan yrittäjälle vaan keskitetysti tuon P:maan Jätekuljetuksen kautta?

    Kustannukset ja hinnat ainakin nousisivat, se on varma.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?