Luopioisten kolmikko voitti reserviläiskisan

Vihollinen on yllätetty mäen harjalla. Vihollisella on kaatuneita, mutta myös kaksi rynnäkköpanssarivaunua. Omissa joukoissa on kolme haavoittunutta. Miten joukkueenjohtajan kannattaisi toimia tällaisessa tilanteessa?

Muun muassa tällaisia tehtäviä tuli vastaan reserviläisten taitokilpailussa.

Luopioisten reserviläiset pärjäsivät mainiosti Riihimäellä järjestetyssä Etelä-Hämeen reserviläispiirien taitokilpailussa. Tykkimies Kalle Jauhonmaa sijoittui kakkoseksi vain pisteen voittajalle, riihimäkeläisvääpeli Jari Airasmaalle hävinneenä. Sotilaspoliisi Ilkka Naulapää oli viides ja jääkäri Mikko Ahola täydensi menestystä seitsemännellä sijalla. Yhdessä kolmikko keräsi 300 pistettä ja vei selvästi joukkuekisan voiton ennen Riihimäen reserviläisiä.

Kanta-Hämeen aluetoimiston päällikkö evl Purtonen (vasemmalla), kilpailun laatija prikaatikenraali Antti Numminen ja kilpailun johtaja Olli Puputti.

Luopioisista oli mukana kaikkiaan kuusi kilpailijaa. Ylikersantti Kari Keino sijoittui 18. tilalle. Kersantti Reijo Anttonen oli 21. ja kersantti Erik Naulapää 32.

Reserviläisten taitokisan radan oli suunnitellut prikaatikenraali Antti Numminen. Noin viiden kilometrin lenkin varrella oli 12 tehtävärastia, joilla testattiin joukkueenjohtajien taktista osaamista. Tehtävät perustuivat maavoimien uudistettuun taistelutapaan.

Reserviläiskilpailu tarjoaa hyvän tilaisuuden harjoitella taktista osaamista. Nyt alkamassa on ampumakausi, jota varten reserviläiset hankkivat Aitoon ampumaradalle talkoilla kääntyvät taulut.

 

 

 

Kommentointi on suljettu.