Hartauskirjoitus: Koolla Herran nimessä

”Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään.” (Matt. 18:20)

Mitä tämä Raamatun kohta sanoo meille ihmisille?

Pitääkö Jumalalle jättää aina tyhjä tuoli kaiken kansan keskelle, vai pyöriikö Jumala näkymättömänä keskellämme seuraamassa kokoontumisiamme?  Jumalan tapauksessa tämäkin on mahdollista, mutta ajattelen niin, että Jumala toimii tässä tapauksessa meidän ihmisten kautta.

Millaisia ihmisiä kokoontuu Jumalan nimessä? Virheettömiä ja täydellisiä?

Ei, vaan eri tavalla virheellisiä ja vajavaisia, joilla on erilaisia murheita. Miten Jumala voi toimia tällaisten ihmisten kautta? Nämä virheelliset ihmiset ovat kuin palapeli, kukin tärkeä omalla paikallaan ja mikä parasta, nämä virheelliset ihmiset täydentävät toinen toistaan niin, että toisen ihmisen vahvuus voi olla ratkaisu toisen ihmisen ongelmaan. Ihmiset ovat kukin omia persooniaan joilla on kaikilla omat vahvuutensa joilla toimia. Tällaisia ihmisiä Jumala on kutsunut kokoon nimessään.

Entä miten voimme antaa itsemme Jumalan käyttöön?

”Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.” (Ef. 2:10)

Eli tehtävät on jaettu, joten voimme jokainen rukoilla Jumalalta, että Hän valmistaisi meitä tehtäväämme varten ja, että Hän osoittaisi meille kullekin sen tehtävän jonka hän on meille tarkoittanut. Tehtäviä on monenlaisia, Jumala voi käyttää meitä tavalla jolla itse emme osanneet edes kuvitella, vaikka meistä tuntuisi, että ei meistä ole mitään hyötyä. Jumala on kerta kaikkiaan ihmeellinen.

PANU MALKASILTA

Kesänuorisotyöntekijä