Nuoret soittajat värittivät rauniokirkon iltaa

 

Valkeakosken musiikkiopisto teki lauantai-iltana uuden aluevaltauksen. Yleensä nuorten soittajien konsertit keskittyvät lukukauden loppuun kevääseen, mutta nyt konserttilavalle asteltiin, kun opiston vuosi oli hädin tuskin alkanut.

Myös konserttipaikka oli erityinen. Yleensä soittajat ovat esiintyneet seurakuntatalolla, mutta nyt musiikki soi upeasti valaistussa rauniokirkossa.

Katottoman kirkon konserteissa ollaan sään armoilla. Tällä kertaa olosuhteet olivat kohdillaan. Hämärtyvässä ja viilenevässä illassa paljastunut tähtitaivas loi hienolle ja herkälle konsertille lumoavan tunnelman.

Kirkko täyttyi lähes viimeistä sijaa myöten. Takapenkissä jännitettiin, miten kanteleiden ja viulujen soitto kantaisi, sillä äänentoistoa ei ollut. Huoli osoittautui turhaksi. Erilaiset instrumentit soivat kauniisti yhteen ja kokonaisuus välittyi kuulaana jokaiselle kuulijalle.

Monipuolisen illan huipensi neljän haitarin ja kahden viulun yhtye mahtavilla Bach- ja Schubert-sovituksillaan. Instrumenttien yön koonnut Sanna Saarinen osoitti, ettei haitari ole pelkästään pelimannisoitin, vaan monipuolinen instrumentti, jolla pystyy säestämään tunnelmallisia esityksiä.

Illan päätteeksi Sanna Saarisen, Rose Laineen, Oona Kruthin ja Elina Kauppilan haitarit soivat hienosti yhteen Anna Laakson ja Elina Rönnin viulujen kanssa.

Kommentointi on suljettu.