Punainen lipas kutsui auttamaan

Suomen Punaisen Ristin tämän syksyn Nälkäpäivän keräys oli jo järjestyksessä 33. Operaatio Nälkäpäivä. Ensimmäisten tietojen mukaan keräys

Punainen lipas on avunhuuto maailman kriisialueilta.

oheistapahtumineen on valtakunnallisesti onnistunut odotusten mukaisesti.

Pälkäne on Nälkäpäivän alkukoti, ja pälkäneläiset ovatkin yhtä tapahtumaa rikkaampia kuin muut -keräys on täällä järjestetty jo 34. kertaa. Keräyksiä ja erilaisia tempauksia järjestivät sekä Aitoon, Luopioisten että Pälkäneen yhdistykset.

Operaatio on paisunut Suomen Punaisen Ristin mittavimmaksi vuosittaiseksi keräykseksi, jonka keulakuviksi värvätään julkisuuden henkilöitä, ja jonka nimissä järjestetään suuria yleisötapahtumia.

Operaatio Nälkäpäivä kerää rahaa maailman katastrofialueille, ja rahastosta annetaan apua myös onnettomuuksien uhreille kotimaassa.

Yksi maailman pahimmista kriisipesäkkeistä on tällä hetkellä Syyria, josta sisällissota on ajanut pakolaisiksi jo yli kaksi miljoonaa ihmistä. Yli puolet pakolaisista on lapsia, joista suurin osa asuu hätämajoituksessa pakolaisleirien teltoissa ja muissa väliaikaisissa suojissa.  Heitä voidaan auttaa muun muassa järjestämällä leireille terveydenhoitoa ja kouluja.

Viime vuonna Nälkäpäivän keräysvaroilla toimitettiin kenttäsairaala Jordaniaan syyrialaispakolaisten auttamiseksi.

Pirkko Kouhia (edessä) ja Tuija Norokorpi täyttivät SPR:n kerääjä Anneli Verkkosaaren lipasta lauantaina Pälkäneen keskustassa.

Kommentointi on suljettu.