Kaksikko: KaVo sai seurakseen VehU:n futsalin kakkosdivisioonaan

Sulassa sovussa kakkoseen

Futsalin kakkosdivisioonassa päästään virittelemään tällä kaudella paikallispelitunnelmaa, kun Kangasalan Voitto sai seurakseen vahvasti kangasalalaisväritteisen naapurin Vehmaisten Urheilijat.

Lähellä ei lasketa – kakkosdivisoonassakaan. KaVo ja VehU lupaavat intoutua kovaan menoon, jos väki löytää tiensä katsomoon pelien aikana. Vauhtia peleissä riittää.

KaVo on pitkän linjan kakkosdivisioonajoukkue, jolla on kyseiseltä sarjatasolta vyöllään luultavasti eniten pelejä koko sarjassa. VehU puolestaan nousi täksi kaudeksi kakkosdivisioonaan ”kabinettipelin” päätteeksi; joukkue jäi lohkossaan viime kaudella toiseksi mutta sai lopulta paikan ylempää toisen joukkueen luovutuksen jälkeen.

– Lähtökohtana on, ettei VehU ala vielä meille kukkoilemaan, vaan vanhukset ja kokemus vielä voittaisivat juoksuvoiman ja innokkuuden. Tarkoituksena on olla sarjataulukossa VehU:n yläpuolella, muuten saan kuulla asiasta ihan liian paljon, KaVo:n Jussi Jokilampi hymähtää.

VehU:n Otso Lepomäki muistuttaa, etteivät joukkueet ole pelanneet samassa sarjassa aiemmin, joten varsinaisen paikallispelihurmoksen syntyminen saattaa viedä aikaa.

– Mielestäni se vaatii sen, että saamme oman toimintamme sille tasolle että pystymme pitämään sarjapaikan ja saamme keskinäisiä pelejä alle, hän ennakoi nöyrästi.

Joukkueet mittelivät voimasuhteitaan harjoituspelissä vajaa viikko ennen kauden alkua, ja tuolloin KaVo otti voiton luvuin 3–2. Molemmista joukkueista ottelua luonnehdittiin tyypilliseksi kaudenavaukseksi, jossa on vauhtia ja intoa enemmän kuin järkeä. Paikallispelin henki näkyi kiivailun sijaan siinä, että pelitilanteet ja tuomaritulkinnat otettiin vastaan varsin rauhallisin mielin, kuten harjoituspelissä kuuluukin.

– Oli hienoa, että pääsimme pelaamaan KaVon vuorolla, kiitos siitä. Oli helpompi lähteä korjailemaan asioita seuraavaan peliin Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan, Lepomäki sanoo.

Harjoituspelit ovatkin tärkeässä roolissa kauden alla, sillä valmistautumisaika kauteen jää lyhyeksi. Sekä VehU:lla että KaVo:lla joukkueen runko koostuu jalkapalloilijoista, joilla kausi voi venyä jopa lokakuun alkuun eli lähes futsal-kauden käynnistymiseen asti.

 

Innokas VehU

Kangasalalaisedustus on rakentunut VehU:n riveihin hiljalleen kaveruuskytkösten kautta. Joukkue on varsin nuori: nuorin pelaaja, KaVo:sta siirtynyt Joel Aalto, on parikymppinen ja vanhinkin sotaratsu selvästi alle ikämiesrajapyykin.

– Meillä on aika vahva porukka, ja materiaalissa emme välttämättä hirveän paljon häviä muille. Jos lähtö tulee, se voi johtua pelitavallisista asioista tai rutiinin puutteesta, Otso Lepomäki arvelee.

Kakkosen taso vaikuttaa Lepomäestä varsin kovalta. Hän ennakoi kolmen tai neljän joukkueen pelaavan noususta, muutaman kamppailevan keskikastissa ja esimerkiksi juuri VehU:n löytyvän putoajaehdokkaiden listalta. Siihen nähden kauden avaus viime viikonloppuna sujui erinomaisesti, kun Ilveksen kakkosjoukkue kaatui peräti 10–1.

– Se oli aikamoinen yllätys. Vaikeimmat pelit ovat kuitenkin vielä edessä, ja tästä saa varmasti lisää uskoa että sarjapaikka on säilytettävissä.

Lepomäki toivoo VehU:n pystyvän pitämään kiinni saamastaan sarjapaikasta. Nousu on nimittäin hankalaa: viime kaudella joukkue hävisi koko kaudella vain yhden ottelun, mutta se ei riittänyt lohkovoittoon ja nousijan paikan saavuttamiseen.

– Kyllä aika puhtaan sarjan joutuu vetämään, jos ylös haluaa. Aloitimme aikanaan viitosdivisioonasta ja noustuamme neloseen olimme siellä useita vuosia, kun samalla sarjatasolla pelasi aina muita vielä kovempia joukkueita.

Nyt kakkosdivisioonassa, jossa osa joukkueista on Satakunnan puolelta, VehU pääsee myös pitkille pelireissuille – ja nimenomaan pääsee.

– Aikaisemmin ei ole päästy reissaamaan. joten on tosi hieno käydä kauempana ja nähdä toisen piirin joukkueita. Jätkät ovat suorastaan innostuneita lähtemään, Lepomäki kertoo.

 

Kokenut KaVo

KaVo ei pettänyt kauden avauksessaan tänäkään vuonna. Joukkue on napannut avauspelistä voiton jo vuosien ajan, ja niin kävi tälläkin kertaa. Uhriksi joutui FC Gepardi numeroin 8–3.

– Numerot ehkä vähän mairittelevat, vasta lopussa peli vähän repsahti. Kaverin maalivahdilla ei ollut ehkä ihan paras päivänsä, analysoi joukkueen valmentaja Jussi Jokilampi.

Kolme pistettä ei tullut Pitkäjärvellä helpoimman kautta. KaVo oli jo 2–3-tappiolla ja joukkueen maalivahtikin lensi punaisen kortin myötä kentältä.

Kangasalalaisjoukkue on lähtenyt kauteen hyväksi havaituin askelmerkein.

– Koskaan emme ole nousseet tai pudonneet sarjasta, ja nytkin tavoite on olla mukavasti siellä keskikastissa. Jos sarjasta pudotaan, ei se kausi putkeen ole mennyt, Jokilampi huomauttaa.

Joukkueen kokoonpano on pitkälti sama kuin aiempinakin vuosina, vaikka pukukopin ovi on käynyt molempiin suuntiin.

Keskinäisessä harjoituspelissä ei juuri koiruuksia nähty.

– Meillä pitäisi olla parempi tilanne pelaajaringin kanssa kuin viime vuonna eli miehiä on enemmän – eri asia sitten, minkä tasoisia. Koska porukka on kuitenkin pitkälti sama, pelisysteemit ovat meillä hallussa. Tiedämme, millä asioilla pärjäämme ja millä emme.

Jokilampi toivoo silti uusia kasvoja nousevan ikääntyvään joukkueeseen – jo siksikin, että porukan ikämiehet pääsisivät pelaamaan omia pelejään.

Muutama KaVo:n pelaaja vaihtoi täksi kaudeksi VehU:n pelipaitaan. Jokilampi lupaa, että ”pettureille kyyti on kylmää”.

– No ei sentään, ihan hyvät välit meillä on VehU:n kanssa. Näissä sarjoissa pitää olla pilkettä silmäkulmassa, lähtökohtahan on että pitäisi olla mukavaa, hän nauraa.

Ensimmäinen sarjakohtaaminen KaVo:n ja VehU:n välillä on marraskuun puolivälissä Raholassa. Pitkäjärvellä joukkueet kohtaavat näillä näkymin vasta ensi vuoden puolella.

Kommentit (3)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?