Kyläilykutsu

Kuvittele tilanne, että olet menossa kylään. Sataa kaatamalla, etkä ole huomannut varautua siihen mitenkään. Yrität kaikella tavalla välttyä kastumiselta, tulihan ”ykköset” laitettua päälle. Päästyäsi perille talon isäntä ottaa sinut lämpimästi vastaan avaten oven ja iloiten siitä, että kaatosateesta huolimatta olet tullut. Tunnustat heti, että vaatteesi ovat aivan likomärät ja ettet ole sellaisena oikein kelvollinen vierailija. Isäntä kuitenkin hymyilee ja kertoo varanneensa sinulle kuivaa päälle. Olet hänelle arvokas.

Vaihtaessasi puhtaat ja kuivat vaatteet päällesi huomaat puvun olevan samanlainen kuin rippijuhlissasi käyttämä. Muistat juhlistaneesi kasteen lupauksia juurikin sellaisessa asussa kauniina kesäpäivänä muiden ikäistesi kanssa. Palaat olohuoneeseen, jossa isäntä pyytää sinut istumaan ja kertomaan, mitä kuuluu. Omien kuulumistesi jälkeen on vuoro isännällä. Kuulet, mitä hänellä on mielessä, ja hän kertoo myös historiastaan ja siitä, mitä kokemukset ovat tähän päivään tuoneet mukanaan.

Keskustelun jälkeen isäntä ohjaa sinut ruokapöytään aterioimaan. Huomaat ajan kuluneen viime syömisestä. Tuore happamaton leipä ja viini maistuvat taivaallisen hyvältä! Aterian jälkeen isäntä hyvästelee sinut ja saattelee matkaan sateenvarjon kera; saat mukaasi myös pesulapalvelun toimesta pestyt ja kuivatut vaatteesi. Iloisin mielin palaat kotiin -olet saanut kokea arvoasi suurempaa ystävyyttä ja rakkautta.

Tulevanakin sunnuntaina me elämässämme vaatteemme lianneet ihmiset saamme mennä palveltaviksi jumalanpalvelukseen. Synnintunnustuksessa meille annetaan puhdasta ylle ja kuulemme vakuutuksen kasteen ehdottomasta lupauksesta: Jeesus Kristus on minun ja sinun puolesta kuollut, maksanut ja hoitanut syntivelkamme. Rukouksissa tuomme omat kuulumisemme Jumalalle, ja saarnassa Jumala puhuu meille. Ehtoollisella vastaanotamme leivän ja viinin syntien anteeksiantamiseksi. Jumalanpalveluksen lopussa meidät lähetetään iloisina täydellisesti pelastettuina kristittyinä arkeen – olemaan heikkoja ja kuitenkin niin paljon enemmän arvoisia.