Jouluna vain päivystykseen

Kangasalan kunnan säästöohjelma heijastuu loppuvuodesta terveyspalvelujen saatavuuteen Pälkäneellä, Luopioisissa ja Kangasalla Sahalahtea ja Kuhmalahtea myöten.

Kangasalan kaikki sivuterveysasemat, Luopioisten terveysasema ja Juupajoen terveysasema ovat suljettuina joulun aikaan 23. joulukuuta ja 1. tammikuuta välillä. Lisäksi samalla ajanjaksolla on kuntalaisille tarjolla vain niin sanottua kiireellistä hoitoa pääterveyskeskusasemalla, Pälkäneen terveysasemalla ja Oriveden terveyskeskuksessa. Tämä johtuu siitä, ettei lääkäreille ja hoitajille säästötalkoiden vuoksi palkata loppuvuodesta sijaisia.

Koska kiireettömiä vastaanottoaikoja ei ole saatavilla jouluviikolla eikä joulun jälkeisellä viikolla, vapaita aikoja voi joutua odottamaan pidempään kuin syksyn aikana. Terveyskeskuksessa ei ole haluttu lähteä jakamaan tammikuun aikoja etukäteen, jotteivät alkuvuoden kaikki ajat olisi menneet jo ennen joulua. Uusia aikoja vapautuu varattavaksi noin neljän viikon päähän, eli tammikuun ajat ovat varattavissa itsenäisyyspäivän jälkeen.

Terveyskeskuksen johtavan ylilääkärin Sari Mäkisen mukaan henkilöstö yrittää venyä tarjoamaan niin paljon vastaanottoaikoja kuin suinkin mahdollista. Hän toivoo, että tilanne saadaan tasapainotettua heti alkuvuodesta, ettei jo kertaalleen lyhentynyt jono venähdä uudelleen. Henkilökunta onkin miettinyt uusia toimintatapoja, joilla kiireettömään hoitoon pääsyssä saavutettaisiin tavoiteltu alle kymmenen vuorokauden hoitoonpääsyaika.

Terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella on syksyn aikana otettu käyttöön myös sähköinen ajanvaraus. Kangasalan kunnan kotisivujen kautta saa varattua aikoja sairaanhoitajan vastaanotolle ja neuvoloihin terveydenhoitajan vastaanotolle Pälkäneen ja Kangasalan kuntien alueella, mutta molempiin saa varattua aikoja myös puhelimitse. Kaikki vapaat ajat eivät ole kuitenkaan tarjolla internetissä.

Röntgenkuvauksiin lääkärin lähetteellä saa varattua ajan vain internetin kautta, muuten röntgenissä kuvataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kommentointi on suljettu.