Kahden bändin ilta Honkalassa

Nolo & Rähjä tuo nostalgiaa Honkalaan.
Eero Itkosen johtama Vapaamatkustajat esiintyy Honkalassa perjantaina 24. tammikuuta.

Aitoon Honkalan pubissa rokataan perjantaina, tammikuun 24. päivän iltana uhmakkaasti peräti kahden esiintyjäryhmän voimin. Uhmakkaasti siksi, että tilastojen mukaan tammikuu on vuoden hiljaisinta biletysaikaa.

Ensimmäisenä lavalle kapuaa Eero Itkosen ja Jaakko Alholan muodostama duo Vapaamatkustajat. Kaksikko tulkitsee kitaroineen varsin uskottavalla otteella sekä vanhempia että tuoreempia rockin klassikkobiisejä. Ansiokasta käsittelyä saavat niin Neil Youngin kuin Tuomari Nurmionkin hengentuotteet – monien muiden ohessa.

Iltamyöhällä lauteet täyttyvät hieman varttuneemmista musikanteista. Tamperelaislähtöinen Nolo & Rähjä julkaisi ensialbuminsa Milarcan jo armon vuonna 1975. Silloisesta kokoonpanosta mukana sinnittelevät vielä laulaja Veikko ´Veke´ Lyttinen, kitaristi Ari ´Nuppe´ Nurminen sekä bassoa kurittava Jukka ´Pappa´ Ojanen.

Rumpali Esko ’Espe´ Marjamäki liittyi hänkin ryhmään ja 70-luvun lopulla. Soittokunnan tulokkaita ovat toinen kitaristi Timo ´Poika´ Ryhänen ja kosketinvelho Timo ´Harhalan Jon Lord´ Ojala, joka runsaat 30 kiloa kuihtuneenakin tuo yhtyeeseen vahvaa paikallisväriä.

Nolo & Rähjän keikkasetti koostuu lähinnä omista, Ari Nurmisen säveltämistä kappaleista. Kulkevia ja tarttuvia biisejä riittää – julkaisihan bändi toissa vuonna ja viidennen pitkäsoittonsa.

 

Kommentointi on suljettu.