Cheek sekoitti Sappeen

Cheekin valkoinen limusiini jäi Huipun pihaan.

Valtakunnan kiistatta suosituin artistiCheek järjesti lauantai-iltana Huippuun infernaaliset bileet. Kuka muu muka myy liput loppuun jo hyvissä ajoin ennen keikkaa ja saa yleisön bailaamaan ensimmäisestä tahdista viimeiseen yhtä kiihkeästi?

Tapahtumakeskuksen tanssilattia oli tupaten täynnä kansaa jo tuntia ennen keikan alkua. Sokka oli selvästi vetäisty jo irti, enää odotettiin vain lopullista räjähdystä.

Järjestäjät ennakoivat viisaasti päästämällä väkeä sisään jo ennen iltayhdeksää. Kun kaikilla tulijoilla oli lippukin jo taskussa, ei ulko-oville tällä kertaa kertynyt missään vaiheessa kohtuuttomia jonoja. Narikkatoiminnot ja joidenkin ihmisten myöhäinen saapuminen viivyttivät silti sen verran, että keikka pääsi alkamaan vasta puoli yhdentoista jälkeen.

Ennakko-odotus yleisön sukupuoli- ja ikäjakautumasta lensi komeasti roskikseen. Olihan enemmistö naisia – tarkemmin sanoen nuoria naisia – mutta ihmeen runsaasti miehiä ja varttuneitakin kansalaisia oli paikalla. Moni miehistä väitti tulleensa ihan vapaaehtoisesti.  Äidin ja tyttären lisäksi Cheek tuntuu kelpaavan myös vaarille ja pojanpojalle.

Vuorelle ajellessa saattoi nähdä, että kaikkien mökkien ikkunoista tuikki valoja. Cheekin vierailun osuminen samaan viikonloppuun nuorten pujottelukisojen kanssa aiheutti sen, että Sappeesta loppuivat pääsylippujen lisäksi majoitustilat.

– Kisailijoita taustajoukkoineen on jo 500 henkeä, joten viimeinenkin majoituspaikka on varattu. Tällaisessa tilanteessa kapasiteettia tarvittaisiin enemmän, huokaili Huipun isäntä Juha Silvan positiivisen ongelman kanssa.

 

Jengi haltuun

Kymmenen jälkeen lavan edusta tiivistyi jo siinä määrin, että lähelle eturiviä ei enää päässyt ilman kohtuutonta kyynärpäiden käyttöä. Artistin kymmenmetrinen valkea limusiini oli tässä vaiheessa jo parkkeerattu Huipun pihaan.

Pitkien alkunauhojen jälkeen Cheek nousi estradille kietaisten yleisön välittömästi sormensa ympärille. Kädet nousivat ilmaan ja fanit lauloivat mukana artistin kehotuksesta – ja ilman kehotustakin.

Keikkasetti on kasattu varman päälle. Miehen omat hittibiisit ja Vain elämää -kollegoilta lainatut klassikot upposivat kuin lyijykuula Pälkäneveteen.

Cheekin musiikki ja persoona nostattavat voimakkaita tunteita, puolesta ja vastaan. Oltiin musiikista mitä mieltä hyvänsä, niin bilettämiseen se ainakin näytti sopivan kuin lumilauta Enni Rukajärvelle. Ei tule äkkiseltään mieleen toista iltaa Huipussa, jolloin yleisö olisi ollut näin täysillä mukana. Show autioitti baaritiskit, vain muutamia äijäporukoita jurnutti pöydissä.

Lavaolemustakaan ei käy moittiminen. Herra Tiihonen on lavalla rento ja välitön, joskin melko hajuton ja särmätön. Oikeata bändiä ei talvikeikoilla ole mukana. Lavalla on Jaren lisäksi kaksi muuta miestä eikä yhtään soitinta, vaan kaikki musiikki tulee koneelta. Valospektaakkeli kaikkine taustascreeneineen oli varmaan näyttävin Sappeessa ikinä.

Lyhyestä virsi kaunis

Seitsemän albumia julkaisseelta artistilta löytyy biisejä vaikka lampaiden rehuksi. Jostain syystä keikka oli kuitenkin varsin lyhyt, noin 45 minuuttia. Sokka irti ja Timantit on ikuisia päättivät varsinaisen setin, jonka jälkeen yleisöllä riitti nälkää vaikka kolmeen encoreen, mutta yhtään ei saatu. Jyrkkä lopetus tuntui jättävän yleisön hieman ristiriitaiseen olotilaan.

Kello 00.30 tanssilattialle riitti vielä kohtuullisesti väkeä, mutta Huipun parkkipaikka oli jo lähes autio.

 

 

 

 

 

Kommentointi on suljettu.