Salilla eka, salilla vika

– Kaksi minuuttia, ilmoittaa Heljä Lehtola.

Ympärillä on odottavaa liikehdintää ja hermostunutta jutustelua, mutta joukossa vilahtelevat hymyt paljastavat, ettei nyt valmistella Normandian maihinnousua. Kahteen parijonoon ahtautuneella monikymmenpäisellä lukiolaisten joukolla on jo pieni alkuhiki päällä, vaikka varsinainen suoritus on vielä edessä. Takana on kuitenkin pitkä valmistautuminen, ja kyseisenä iltana alla on vielä erillinen kuvaussessio.

Jännityksessä on kuitenkin positiivinen sävy.

Kun kello lyö ja käsky käy, Kangasalan lukion vanhat toisen luokan opiskelijat lähtevät rytmikkäästi askeltaen liikkeelle. Joka ikinen nuorimies näyttää puvussaan komealta ja daamit hehkuvat toinen toistaan kauniimpana pukuloiston keskellä Pitkäjärven liikuntasalissa. Wienervalssi, sottiisi, salty dog rag – kaikki hoituvat. Tanssin pyörteissä toki sattuu ja tapahtuu, ja osa saa ikimuistoiseen iltaansa vielä ikimuistoisempia hetkiä pienten kommellusten tai yllättävien vastoinkäymisten muodossa. Yleisö ei kuitenkaan näitä edes huomaa, vaan palkitsee tanssijat raikuvin aplodein kerta toisensa jälkeen.

Tanssiesitys päättyy vapaamuotoiseen, lukiolaisten itse suunnittelemaan vetoon. Parrasvaloihin pääsevät pojat ja tytöt niin erikseen kuin yhdessäkin. Daamit vetävät oman osuutensa arvokkaan vauhdikkaasti, herrat humoristisemmin tahdittajanaan Musta Barbaari ja ”Salil eka salil vika”. Illan päättää kaikkien vanhojen yhdessä tempaisema Robinin Boom-Kah. Viimeisessä kappaleessa tanssijoiden ote on jo silminnähden vapautunut. Viimeisen tahdin jälkeen hyvään tunnelmaan päässyt yleisökin, joka tykkää tansseista niin että melkein halkeaa, katsoo tanssijoiden tavoin kysyvästi toisiaan: ”Joko se loppui?”.

Ilta päättyy vapaaseen kahvitteluun ja tanssiin.

Perjantaina vanhat suuntasivat heti aamusta kouluvierailuille alakouluille sekä Sariolan ja Pikkolan yläkouluille. Osa palasi vielä Pitkäjärvelle esiintymään yläkoulun väelle. Kouluvierailuille lähti tanssijoiden mukaan lukiolla olleita turkkilaisia vaihto-oppilaita ja opettajia. Puoliltapäivin vanhat pääsivät kotikentälleen eli esiintymään lukion ykkösluokkalaisille ja opettajille.

 

Katso askelkuviot Pitkäjärveltä videolta tästä linkistä.

 

 

Kommentointi on suljettu.