Mia Kangasniemestä hallintokoordinaattori

Kehitysjohtaja Tuula-Maria Mattilan (kuvassa) seuraajaksi valittu Mia Kangasniemi hoitaa hallintokoordinaattorin vakanssia.

Sastamalan koulutuskuntayhtymän kehittämisjohtajana nykyisin työskentelevä Mia Kangasniemi on valittu Pälkäneen hallintokoordinaattoriksi.

Tehtävänimike on Pälkäneellä uusi. Kuntaliitoksen jälkeen kunnan keskushallintoon perustettiin kehittämispäällikön virka. Kakkosjohtajan vakanssia ei pitänyt täyttää sen jälkeen, kun Luopioisten kunnanjohtaja Rauno Haapanen jäi eläkkeelle. Kehityskuvaprosessin ja muiden suurten hankkeiden vuoksi Tuula-Maria Mattila palkattiin kuitenkin määräaikaiseksi kehitysjohtajaksi.

Jatkuvuuden turvaamiseksi virka vakinaistettiin, kun keskushallinnosta lähti lyhyellä aikaa monta keskeistä viranhaltijaa. Sekä tekninen johtaja Hanna-Kaisa Lahtisalmi että hallintojohtaja Maija-Riitta Mäkitalo siirtyivät Valkeakoskelle.

Vuodenvaihteen jälkeen kehittämispäällikkö Tuula-Maria Mattila irtisanoutui. Hän arvosteli päättäjille toimittamassaan viestissä kunnantalon työskentelyilmapiiriä ja sitä, ettei kehittämistoimiin ole paukkuja.

Kehittämispäällikön vakanssi muutettiin hallintokoordinaattoriksi. Tehtävä herätti laajaa kiinnostusta: hakijoita oli peräti 62. Haastatteluun kutsuttiin viisi kärkihakijaa: Mia Kangasniemi, Mira Hirvonen, Ilkka Peltomaa, Riku Rekonen ja Irene Suhonen.

Kunnanhallitus pisti valintaa tehdessään painoa koulutuksen ja työkokemuksen lisäksi myös persoonalle. Hallintokoordinaattoriksi valittu 36-vuotias Mia Kangasniemi asuu Kangasalla. Yhteiskuntatieteiden maisterilla on myös tradenomin tutkinto kaupan, talouden ja yhteiskuntatieteiden alalta.

Ennen Sastamalan koulutuskuntayhtymän kehittämisjohtajan tehtäviä Kangasniemi on toiminut aluekehityssuunnittelijana, rahoitustarkastajana, rahoitussuunnittelijana, erityisasiantuntijana ja EU-koordinaattorina Pirkanmaan liitossa ja Satakunnan liitossa.

– Kaivannon kupeessa asustava Kangasniemi on hyvä ja virkeä ihminen, joka siirtyy Pälkäneelle vakivirasta, kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä kehui uutta hallintokoordinaattoria valtuutetuille.

 

Vuorotteluvapaan sijainen valittiin

Mia Kangasniemi ottaa kesällä hoitoonsa hallintojohtajan viran, kun Janita Koivisto tuuraa kunnanjohtaja Esko Arasaloa vuorotteluvapaan ajan. Arasalo jää vuorotteluvapaalle kesäkuun alusta alkaen ja eläkkeelle joulukuussa.

– Kunnanhallitus käynnistää kunnanjohtajan haun iltakoulussa 20. maaliskuuta. Hallintokoordinaattorin tehtävää haki 62 henkilöä. Uskon, että saamme hyviä hakijoita myös kunnanjohtajan virkaan, Laesterä sanoi.

Hän lupasi, että valtuusto pääsee tenttaamaan kunnanjohtajaehdokkaita.

Kunnanjohtajan vuorotteluvapaan sijaiseksi palkattiin tamperelainen Aleksi Saukkoriipi. Hän hoitaa hallintokoordinaattorin tehtävää joulukuulle saakka.

26-vuotias Saukkoriipi on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Valmistuttuaan hän on toiminut Tampereen kaupungilla tilaajaryhmässä harjoittelijana ja suunnittelijaharjoittelijana sekä Hämeenlinnan kaupungilla kehittämispalveluissa projektisihteerinä.

Kommentointi on suljettu.