Vain hinta ratkaisee koulujen myynnissä

Epaalan ja Laitikkalan koulut myydään saatujen korkeimpien hintatarjousten perusteella Pälkäneellä. Kunnanhallitus äänesti nurin kunnanjohtajan esityksen, jonka mukaan myyntikriteereissä voitaisiin huomioida muitakin seikkoja, kuten kunnan tai kylän saama hyöty. Kokonaistaloudellisuuteen perustuvassa myynnissä hinnan merkitys olisi ollut 70 prosenttia ja muun muassa tulevaan käyttötarkoitukseen liittyvien muiden tekijöiden painoarvo 30 prosenttia.

Hallituskäsittelyssä Tero Ahlqvistin (ps) tekemä ja Heikki Rönnin (kesk) kannattama esitys korkeimman tarjoushinnan periaatteesta sai taakseen myös Risto Lindholmin (sd) ja Outi Viitasen (kesk).

Pohjaesitystä kannattivat kokoomusedustajat Eero Laesterä, Jarkko Pihkala ja Maisa Vehkalahti. Eveliina Hakala (kesk) äänesti tyhjää.

Kommentit (11)

  • Anja

   Ei ole. Ja vaikka olisikin, niin sinä et siihen kahvipöytään pääsisi.
   Tarjoukseni on todellinen, olen jo piilottanut puolukkaämpärin kunnantalon komeroon. Sieltä heilautan sen tiskille heti kun kaupat on tehty.

 1. Tero Ahlqvist

  Koulut eivät ole julkisesti vielä myynnissä. Jos jollakulla on kouluille hyvää kyläläisiä palvelevaa hyötykäyttöä, niin ehdotusta ja valtuustoaloitetta kehiin. Voin itsekin tehdä valtuustoaloitteen, jos joku kuntalainen haluaa pelastaa koulun kyläläisten käyttöön.

  Sen jälkeen kun koulut ovat julkisesti myynnissä onkin vaikea lähteä arvottamaan eri hintaisia tarjouksia ja käyttötarkoituksia keskenään. Jos koulusta tarjotaan kolme eri hintaa: Yksi omakotitaloksi ihmiselle, joka perustaa yrityksen Kankaanmaalle, yksi ihmiselle, joka perustaa koulukiinteistöön retkeilymajayrityksen, tai yksi vaikka kyläyhdistykselle kylätaloksi, niin kuka päättää kuka on oikeutettu ostaja tuossa vaiheessa. Jos hintatarjousten ero on kova, mikä on sen 30 prosentin merkitys? Epäilen loputonta valitusrumbaa, ja mahdollisia peruuntuneita kauppoja.

  Jos nyt on ideoita koulujen jatkokäyttöön, niin aloitteita peliin. Sitten kun koulut menevät myyntiin on selkeämpää katsoa suoraan tarjousta. Kunnanhallituksen esityksestä huolimatta valtuustolla on valta tässä vaiheessa vielä päättää ottaa koulut pois myynnistä ja osoittaa ne vaikka mihin käyttöön, mikäli esitys on hyvin perusteltu.

  -Tero Ahlqvist-.

 2. Anneli Kivelä

  Ei ole tarkoitus hintatarjouksia eikä herjaa heittää Laitikkalan koulun uuden omistajan silmille. Kyläläisenä keväästä 1987 saakka siihen on kiintynyt, lapset kävivät viimeiset luokkansa koulua, aloittivat peruskoulun ala-asteen Onkkaalassa, siellä asuimme ennen Laitikkalaan muuttoa. Koulun nurkalla kasvaa ravinneköyhässä maaperässä pojan muistokuusi. Ristinjuhlissa aisti haikeuden, hyvästijätön tunnelma pihalle jäi leijumaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?