Vain hinta ratkaisee koulujen myynnissä

Epaalan ja Laitikkalan koulut myydään saatujen korkeimpien hintatarjousten perusteella Pälkäneellä. Kunnanhallitus äänesti nurin kunnanjohtajan esityksen, jonka mukaan myyntikriteereissä voitaisiin huomioida muitakin seikkoja, kuten kunnan tai kylän saama hyöty. Kokonaistaloudellisuuteen perustuvassa myynnissä hinnan merkitys olisi ollut 70 prosenttia ja muun muassa tulevaan käyttötarkoitukseen liittyvien muiden tekijöiden painoarvo 30 prosenttia.

Hallituskäsittelyssä Tero Ahlqvistin (ps) tekemä ja Heikki Rönnin (kesk) kannattama esitys korkeimman tarjoushinnan periaatteesta sai taakseen myös Risto Lindholmin (sd) ja Outi Viitasen (kesk).

Pohjaesitystä kannattivat kokoomusedustajat Eero Laesterä, Jarkko Pihkala ja Maisa Vehkalahti. Eveliina Hakala (kesk) äänesti tyhjää.

Kommentointi on suljettu.