Päällikkö lähti juhlakyydillä

Lähtö kunnanvirastosta tapahtui arvokkaasti.

Vuoden 1955 mallinen BMW odotti kirkkaaksi kiillotettuna Pälkäneen kunnanviraston pääoven edessä kunnanjohtaja Esko Arasaloa, kun hänen viimeinen työpäivänsä päättyi keskiviikkona 28.5. puolilta päivin.

Hetki oli juhlava, vaikka tosiasiassa Arasalo lähti vasta lomalle ja vuorotteluvapaalle ja palaa vielä hetkeksi töihin marraskuun lopulla.

Esko Arasalo lähti kunnanvirastosta Janita Koiviston käsipuolessa.

Sen jälkeen ovat viralliset eläkkeellelähtöjuhlallisuudet, joiden yhteydessä muun muassa paljastetaan hänen muotokuvansa.

– Tuntuu aivan järkyttävältä, miten nopeasti aika on mennyt! Siitä on kymmenen vuotta kun ensi kertaa astuin tuosta ovesta sisään, mutta nyt tuntuu kuin se olisi ollut eilen, kunnanjohtaja pohdiskeli odottaessaan kyytiä kunnanviraston ala-aulassa talon henkilökunnan ympäröimänä.

Lähtöön liittyi sekä haikeutta että helpotusta.

– Ihmisiä tulee eniten ikävä, kaikkia työkavereita, Arasalo arveli.

Yksi iloisista muistoista matkan varrelta on virastotalon hyvin onnistunut peruskorjaus.

– Talo oli ehtinyt käyttöikänsä päähän, mutta siitä saatiin viihtyisä ja toimiva työympäristö, jolla riittää taas käyttöaikaa pitkästi eteenpäin. Tuntuu mukavalta tietää, että talo jää jälkeeni parempana kuin se oli tullessani, hän totesi.

Hallintojohtaja Janita Koiviston käsipuolessa autolle marssinut Arasalo sai asettua diplomaattityyliin mustankiiltävän auton takapenkille autonkuljettajanaan aitoon kuljettajan asuun pukeutunut Ari Reinikainen.

Matka määränpää oli Rönnvikissä, minne työtoverit seurasivat omilla autoillaan. Juhlahetken jälkeen odotti vapaa kesä.

 

 

Kunnanjohtajan juhla-autona olluti vuoden 1955 maillinen BMW oli kotoisin Vehoniemen automuseosta

Kommentointi on suljettu.