Terveysasemien kesäsulku pidentyy viiteen viikkoon

Luopioisten, Kuhmalahden, Sahalahden, Ruutanan ja Vatialan terveysasemat ovat kokonaan suljettuina 30. kesäkuuta ja 3. elokuuta välisen ajan. Kangasalan terveyskeskuksen ja Pälkäneen terveysaseman kiireetön vastaanottotoiminta on pysähdyksissä saman ajan 30.6.–3.8., mutta molemmissa paikoissa hoidetaan kuntalaisten päivystysvastaanotto, kiireellinen vastaanotto ja välttämättömät kontrollit.

Kunnat säästävät hiljaisen ajan terveydenhuollosta. Entisten parin viikon, kiertävien sulkujen sijaan terveysasemat suljetaan viideksi viikoksi Pälkäneen ja Kangasalan terveysasemaa lukuun ottamatta. Terveyskeskuksista suositellaan uusimaan pitkäaikaisreseptit hyvissä ajoin ennen kesäsulkuja, jotta lääkärikapasiteetti voidaan keskittää päivystystyöhön.

Pälkäneen neuvola ja aikuisneuvola palvelevat myös Luopioisten alueen asukkaita sulun ajan.

Kangasalla auki ovat Suoraman neuvola, joka hoitaa myös vatialalaiset. Muut neuvola-asiakkaat hoidetaan Kangasalan keskusterveysasemalla.

Kesäkuun lopusta elokuun alkuun suun terveyspalveluita saa Pälkäneen hammashoitolasta ja Kangasalan keskusterveysasemalta sekä Suoraman hammashoitolasta. Kaikki muut hammashoitolat ovat suljettuina.

Kangasalan mielenterveystoimisto on kiinni 7.7.–20.7., ja perheneuvola vielä viikon pidempään.

Päivystyskäytäntö Kangasalan keskusterveysasemalla Herttualantiellä on muuttunut toukokuun alussa. Päivystys järjestetään Kangasalla arkisin maanantaista torstaihin kello 8–21 ja perjantaisin sekä arkipyhien aattoina kello 8–16, mutta ilta-, yö- ja viikonloppuaikoina Valkeakosken aluesairaalan yhteispäivystyksessä osoitteessa Salonkatu 24.

 

Kommentointi on suljettu.