Nurmijumppasalissa riittää happea

Hyvä rytmi auttaa pysymään vauhdissa koko tunnin.
Päivileena Alalahti nauttii kesällä ulkojumppasalin ainutlaatuisuudesta.

Puistojumppa Pälkäneen yhteiskoulun kentällä on todellinen himojumppaajan kesäherkku. On tilaa, on happea ja alustana kimmoisa tuore nurmi.

Kesäkuun toinen tiistai-ilta on niin hämärä, että kamera haluaisi aika ajoin salamavalon avukseen, mutta luonto tuoksuu tuoreelta kesältä, ja yhteiskoulun kesä-asukit, räystään alla asustavat pääskyset piiskuttavat parhaansa mukaan kilpaillakseen kaiuttimista kaikuvan jumppamusiikin kassa.

Pieni sateenuhka ei haittaa rytmikkäästi jumppaavia naisia. Suomen ilmastossa sisällä ehti harrastaa tarpeekseen – kesällä pitää päästä avoimen taivaan alle.

– Ulkona nauttii eri tavalla, koska täällä on niin hyvä hengittää, Päivileena Alalahti sanoo.

Hän tietää mistä puhuu, sillä hän käy talvisin ahkerasti erilaisissa salijumpissa. Puistojumppa on sekin ollut jo monen kesän piristys.

– Eikä sään tarvitse olla paras mahdollinen – viime kerrallakin oltiin sateessa ja silti oli mukavaa, hän nauraa.

Tehosta tai helpota

Susanna Salonen näyttää mallia ja ryhmä noudattaa tarkasti liikesarjaa.

Puistojumpan vetäjä Susanna Salonen kertoo suunnittelevansa liikesarjat niin, että jokainen voi tehdä niitä tehdä oman kuntonsa mukaan. Puistojumpassa ei tunneta ikä- tai kuntorajaa, mutta tarjolla on täysi tunti melko vauhdikasta rytmistä liikuntaa. Kokonaisuuteen kuuluu monipuolisia lihasharjoituksia, reippaita tanssiaskelia ja hitaita venytyksiä musiikin tahdissa.

– Olen yrittänyt laatia liikesarjat niin, että niissä ei ole kovin vaikeita askelkuvioita. Jokainen voi muotoilla jumppaa oman kuntonsa ja jaksamisensa mukaan. Halukkailla on mahdollisuus lisätä tehoa esimerkiksi ottamalla painot käteen tai tekemällä lisää hyppyjä ja kyykkyjä, Salonen selittää.

Kesäsään arvaamattomuuden vuoksi suurin osa liikkeistä tehdään seisten, mutta tunnin loppupuolella on myös makuulla tehtäviä liikesarjoja ja venyttelyä. Sitä varten kannattaa varata mukaan jumppamatto, sillä nurmi voi olla kostea sateettomanakin päivänä.

Puistojumppa Pälkäneen yhteiskoulun kentällä järjestetään vielä kolmesti. Viimeinen jumppatunti on tiistaina 1.7. kello 19.

Kovalla sateella jumppa siirtyy Kostian koulun liikuntasaliin.

Puistojumpan viimeisen neljänneksen aikana venytellään rauhallisesti makuuasennossa.

Kommentointi on suljettu.