Rautajärven pesäpalloilijat kaipaavat lisää pelaajia

Lähestyvän auton pyörien rapina herättää harvoin niin suurta toiveikkuutta kuin tiistai-iltaisin Rautajärven kentän laidalla, jossa paikalle jo ehtineet odottavat autoissa istuvista vahvistusta pesäpallojoukkueisiin. Kännykätkin käyvät kuumina, kun mukaan houkutellaan lisää pelaajia.

– Pelaajat ovat olleet vähän hukassa, peli-iltojen veturi Penna Härkälä myöntää.

– Alkukesästä oli liian kylmää ja sen jälkeen taas turhan kuumaa.

Pienemmälläkin joukolla pelit on laitettu pystyyn. Sääntöjä on tosin muunneltu niin, että kakkospesältä on juostu suoraan kotiin kolmospesän ollessa kokonaan pois käytöstä.

– Lyöjät olisivat muuten loppuneet, Härkälä valottaa pelaajavähyyden ongelmia.

 

Jatkuu elokuulle

Rautajärvellä pesäpalloa pelaava joukko on yleensä miesvoittoista, vaikka jokunen kauniimman sukupuolen edustajakin tiistai-illan harrastuksessa käy. Turvallisuussyistä alle 12-vuotiaita ei voida kelpuuttaa mukaan.

– En ole omaa poikaani sen takia päästänyt pelaamaan, Härkälä sanoo.

Liikunta- ja ulkoilupuolen lisäksi peli-illoissa hoituvat sosiaaliset suhteet. Kuulumiset ehtii hyvin vaihtaa pelaamisen lomassa niin ulko- kuin sisäkenttävuoroilla. Se, meneekö pesäpalloilu totiseksi, riippuu Härkälän mukaan porukasta itsestään.

Kesäkuulta alkaneita peli-iltoja jatketaan vielä elokuun puoliväliin saakka. Rautajärven kentälle kokoonnutaan tiistai-iltaisin kello 18.

 

Riku Kuiri valmistautuu lyömään. Penna Härkälä syöttää.