Pälkäneellä vietetään merisunnuntaita

Merisunnuntaina, Sea Sundayna, halutaan huomioida niitä, jotka ansaitsevat elantonsa merellä ja merestä. Näitä ammattiryhmiä ovat esimerkiksi merenkulkijat ja kalastajat. Oman elämänsä kompromisseista huolimatta he huolehtivat osaltaan meidän kaikkien hyvinvoinnista. Myös raskaan liikenteen kuljettajat liittyvät Merisunnuntain teemaan, jatkavathan he siitä, mihin merikuljetus päättyy. Siksi Merisunnuntai on pyhitetty näille mereen liittyvien ammattien harjoittajille.

Nykyisin Merisunnuntain vietto on kansainvälinen tapa, jota vietetään kristillisissä kirkoissa eri puolilla maailmaa.

Merisunnuntaina Suomen ev.lut. kirkon jumalanpalveluksissa kerättävä kolehti kannetaan merimieskirkkotyön hyväksi.

Pälkäneellä vietetään merisunnuntaita seuraavasti: Messu Luopioisten kirkossa sunnuntaina 21. syyskuuta kello 10, Saarna Juhani Husa, liturgina. Jari Kemppainen, kanttorina Johanna Lemmetyinen. Kirkkokahvit ja Merimieskirkon toiminnan esittelyä  srk-keskuksessa. Iltamessu  Pälkäneen kirkossa kello 18, liturgia Kemppainen, saarna rovasti Juhani Husa,  kanttorina Ritva Huomo, musiikkia Caritas. Kirkkokahvit ja Merimieskirkon toiminnan esittelyä srk-talossa.