Missioviikko tarjoaa sydämen ravintoa

Minna ja Jussi Pyysalo konsertoivat kotikirkossaan Sahalahdella sunnuntai-iltana 28.9.

Sahalahden kappeliseurakunnassa vietetään ensi viikolla 7-päiväistä missiotapahtumaa, jonka teemana on Evästä elämään. Kyläpappi Kari Mikkonen kertoo, että tapahtumaviikon tarkoituksena on lisätä kontaktia seurakuntalaisiin tavallisesta poikkeavan toiminnan kautta.

– Minulla on vanhastaan sellainen kokemus, että tällaisilla missioviikoilla on vaikutusta seurakunnan olemukseen. Saamme näkyvyyttä ja erilaisia yhdessäolon kokemuksia, kuin tavallisessa arjessa tulee. Usein näiden kokeilujen kautta syntyy myös uusia toimintatapoja, jotka jäävät pysyvästi ohjelmaamme, kuten esimerkiksi Majatalo-illat Kangasalla, Mikkonen kertoo.

Eväitä elämään -viikko tarjoaa toimintaa miehille, naisille ja lapsille sekä kaikille yhteisesti. Osa tapahtumista on aikaisemmilta vuosilta tuttuja ja kokeiltuja, osa uusia. Viikko on toteutettu seurakunnan työntekijöiden ja monien vapaaehtoisten voimin.

– Mukava toiminta kiinnostaa ihmisiä, mutta tärkeintä tässä on yhteys ja kohtaaminen, Mikkonen sanoo.

Esimerkiksi tapahtumaviikon keskiviikkona ja lauantaina on Sahramin edessä nokipannukahvitus, jonka yhteydessä on mahdollista tavata seurakunnan työntekijöitä. Se on jo koeteltu ja hyväksi havaittu tapa lähestyä seurakuntalaisia.

– Viimeksi nokipannukahvilla eräs työntekijämme sai kuulla, että ”olet ensimmäinen ihminen, jonka kanssa olen puhunut tällä viikolla”. Se kertoo paljon läsnäolomme tarpeellisuudesta, Mikkonen toteaa.

Kirkkoja, konsertteja ja keskustelua

Rekolassa vietetään maanantaina 22. 9. kello 18 alkaen miesten makkarailtaa. Tiistaina 23.9 samaan kellonaikaan juodaan naisten kahvit Villa Amandassa. Illan teemana on Paratiisin lähteillä – luovasti nainen. Naisten tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen.

Lasten vuoro on torstaina 25.9. Donkkis-illassa Sariolan koululla. Donkkis on lastentapahtuma, jonka nimi tulee Jeesuksen ratsusta, aasista. Ohjelmassa on musiikkia, raamattuopetusta, nukketeatteria, toimintapisteitä, iltapala ja nyyttikestit. Donkkis-iltaan on vapaa pääsy, mukana tuodaan naposteltavaa nyyttikesteihin.

Kaikille yhteiset tapahtumat aloittaa keskiviikkona Uudet eväät -ilta Sahalahden kirkossa, missä esiintyvät Kari Peitsamo ja Matti Mäkinen. Tapahtuma alkaa 24.9. kello 18. Perjantaina 26.9. kello 19 on puolestaan nuotiokirkko Holmansaaressa.

– Nuotiokirkkoa kokeiltiin viime syksynä muistaakseni jonkun seurakuntalaisen aloitteesta, ja se havaittiin todella onnistuneeksi ideaksi. Mukana oli 50–60 ihmistä, ja nuotioiden äärellä hämärtyvässä illassa syntyi hieno tunnelma, Kari Mikkonen kertoo.

Eväitä elämään -viikko päättyy sunnuntaina 28.9. Sahalahden kirkossa. Messua, jossa saarna toteutetaan draaman keinoin, vietetään kello 12, ja illalla kello 18 on vuorossa sahalahtelaisen muusikkopariskunta Minna ja Jussi Pyysalon konsertti Edessäsi ihmetellen.