Koulumuistot kansien väliin

 

Pälkäneen yhteiskoulua käyneet tapasivat jälleen koulumuistojen merkeissä. Koulun senioriyhdistys on keräämässä koulumuistoja kirjaksi ja viime lauantaina pidettiin vielä yhdet talkoot, jotta kirjan sisällöstä saataisiin mahdollisimman monipuolinen. Seurustelun ja kahvittelun lomassa kuultiinkin taas runsaasti muikeita tarinoita menneiltä vuosilta.

Koulumuistotalkoissa päästiin hyvään tunnelmaan vanhoja, arkistoista kaivettuja opelauluja laulamalla. Yhteiskoulua käyneellä Jarmo Rantasella oli mukanaan kitara ja esilaulajaksi ryhtyi myös PYK-läinen Matti Aaltonen.

”Jos haluatte kuunnella, tahdomme kertoa; pikkujutun maisterist’ joll’ ei oo vertoa.” Näin abit aloittivat laulunsa Rosvo Roopen sävelin vuonna 1966 opettaja Pekka Jalkaselle. Nyt Pekka Jalkasta hymyilyttivät liki 50 vuoden takaiset värssyt.

Muistojen arkku avautui useaan otteeseen myös koulun entiseltä liikunnanopettajalta Helinä Löfroosilta, sen jälkeen kun hänelle laulettiin vanha laulu: ”Helinä on jumppamaikka, viehättävä ehdoton. Hän melkein meidän äiti omast’ mielestänsä on.”

 

Koulumuistot kirjaksi

Muistot tullaan tallentamaan Pälkäneen yhteiskoulun ja lukion kilta ry:n alullepanemaan koulumuistot-kirjaan.

Oppilaiden ja opettajien muistoja on killalle saapunut tasaisena virtana ja koulumuistoja onkin kertynyt runsaasti, joten kirjan toteutuminen näyttää hyvältä. Joukkoon mahtuu kuitenkin aina lisää, joten olisi hienoa, jos yhteiskoulua käyneet pinnistäisivät vielä ja kaivaisivat muistilokeroistaan kouluaikaisia tarinoita.

Tarinat voivat lyhyitä tai pitkiä, aihepiirejäkin on paljon: opetus ja oppitunnit, oppilaat ja koulukaverit, ystävyydet ja kommellukset, opettajat ja rehtorit, opetusmetodit ja koulukuri, koulun juhlat ja oppilaiden illanvietot, kouluretket ja koulumatkat, koulukerhot ja koulukortteerit sekä tenttitilaisuudet.

 

Kilta odottaa lisää koulumuistoja kirjaprojektiinsa, josta saa tietoja internet-osoitteessa pykkilta.nettisivu.org.

Kommentointi on suljettu.