Tuttu ehdokas on varma valinta

Ehdokas Jaakko Simola jakoi tietoa Jyri Kankilalle.

Pälkäneen seurakuntalaisten valitsijayhdistyksen ehdokkaat olivat tapaamassa yleisöä Pälkäneen torilla lauantaina aamupäivällä.

Iloisen punainen kahviteltta ja höyryävät mukit lämmittivät harvoja kiinnostuneita, jotka olivat lähteneet koleaan ja tihkuiseen aamuun. Ehdokkaiden kanssa keskusteltiin innokkaasti, mutta monet teltalla poikenneet halusivat joka tapauksessa valita ehdokkaan, joka on ennestään riittävän tuttu.

 

Sirja Urkko, Pohjalahti

Sirja Urkko

– Minusta nyt on paljon hyviä ehdokkaita. Minulle on tärkeää, että ehdokkaani on tuttu, niin että tiedän suunnilleen, mitä mieltä hän asioista on, kertoi Sirja Urkko, joka pysähtyi kaupoilla käydessään vaalikahville.

Hän oli aikeissa mennä heti viikonlopun jälkeen äänestämään ennakkoon Salmentaan koululle.

– Haluan, että ehdokkaani osaa ottaa erityisesti huomioon nuoret ja ajaa nuorten asiaa, koska he ovat seurakunnassakin tulevaisuus, hän korosti.

Urkko oli jo valinnut ehdokkaansa, eikä ryhtynyt määrittelemään tarkemmin, millaista ehdokasta hän ei äänestäisi.

 

 

 

Marja Soininen, Onkkaala

Marja Soininen

Marja Soininen ei ollut vielä lauantaiaamuun mennessä valinnut ehdokastaan, vaan tuli varta vasten torille tapaamaan ja haastattelemaan heitä.

– Valitsen kyllä ehdokkaan, jonka tunnen henkilökohtaisesti, mutta listalla on monta hyvää ja sopivaa. Sitä haluan kysyä, mikä on kenenkin mielestä seurakunnassa pääasia. Itse en tinkisi mistään enkä jättäisi nykyisiä toimintoja pois, hän kertoi.

Soinisen mielestä seurakunta saisi päinvastoin olla innovatiivinen.

– Esimerkiksi kehitysvammaistyö alkoi aikanaan seurakunnista. Kunnat eivät silloin vielä tehneet sille asialle mitään, mutta nykyään se on itsestäänselvyys, hän perusteli.

Hän jättäisi ehdottomasti valitsematta sellaisen ehdokkaan, jolla ei ole kristillistä vakaumusta.

– Kristilliset perusarvot ovat tärkein asia. Kirkon pitää olla hengellinen koti, johon voi aina mennä, Soininen määritteli.

 

 

 

 

Jouko Koivisto, Onkkaala

Jouko Koivisto

– Olen miettinyt ehdokasta, mutta en vielä valinnut. Tulin tänne kuulemaan, mitä kenelläkin on sanottavaa, kertoi Jouko Koivisto kahviteltan kulmalla.

Hän oli tyytyväinen Pälkäneen ehdokaslistaan, jossa on kattavasti eri-ikäisiä vaihtoehtoja.

– Nuoria on mukavasti mukana. Itselleni tuttu ehdokas on turvallisin valinta, johonkuhun sellaiseen varmasti päädyn. Haluan varmistua, että ehdokkaani on hyvin perillä asioista, Koivisto sanoi.

 

 

 

Varpu Aho, Laitikkala

Varpu Aho

Lukion toisluokkalainen Varpu Aho pääsee äänestämään ensimmäistä kertaa elämässään. Muissa vaaleissa uurnille ei vielä tänä vuonna olisikaan asiaa.

– Se puhutteli, kun tajusin, että oho, minäkin saan äänestää, Aho kuvaili.

Hän haluaisi löytää ehdokkaan, joka tosissaan välittäisi nuorten asioista.

– En käy itse kovin usein kirkossa eivätkä monet muutkaan nuoret käy. Mutta kun menin Kangasalle kouluun, huomasin, että siellä on seurakunnan nuorten toiminnassa rento ja kiva henki. Monet siellä lähtevät innolla mukaan. Jotain sellaista tännekin, hän toivoi.

Muuten hän haluaa mielellään pitää kiinni tutuista kristillisistä arvoista.

– Sellaista en äänestäisi, jolla on kovin kärkkäitä mielipiteitä, ja joka tahtoo olla jyrkästi muuttamassa nykyisiä arvoja, Aho määritteli.