Kissamainen alku viikolle

Katti Matikainen otti yleisönsä Pälkäneellä.

– Hyvä ihme, se on oikea Katti Matikainen, kuiskivat Pälkäneen esikoululaiset Pälkäneen pääkirjasto Arkissa viime viikon maanantaina.

Televisiosta tuttu kissahahmo esiintyi päivän aikana kaikille Pälkäneen ja Luopioisten eskareille ja ensimmäisten luokkien oppilaille. Luopioisissa katin esitystä seurattiin Luopioisten liikuntahallilla.

– Lasten ilmeitä oli mahtava seurata. Esitys osui selvästikin maaliin, Pälkäneen kunnan kulttuurituottaja Marketta Vaismaa sanoo.

Esityksen jälkeen Matikaisen luokse kiemurteli pitkä jono, kun lapset halusivat katilta nimikirjoitukset muistoksi. Pikku Kakkosessa seikkailunsa vuonna 2001 aloittanut kissahahmo oli selvästikin lapsille hyvin tuttu.

Katti Matikaisen vierailun järjestivät yhteistyössä kunnan kulttuuritoimi ja kirjastotoimi. Silja Sillanpään kissahahmo sai kunnian olla Pälkäneen ensimmäisen lastenkulttuurin päivän esiintyjä. Päivästä on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne.

 

Lasten ja nuorten kulttuuriohjelma tekeillä

Kunta työstää parhaillaan kulttuurikasvatusohjelmaa yhdessä Kangasalan kunnan kanssa. Kulttuurikasvatusohjelma lähti liikkeelle vuonna 2013–2014 toteutetun Pirkanmaan lastenkulttuurin kehittämishankkeen myötä, jossa oli Pälkäneen ja Kangasalan lisäksi mukana 13 muuta kuntaa.

– Tavoitteemme on tuoda ammattimaisesti tuotettua kulttuuri- ja taidetarjontaa osaksi kunnan varhaiskasvatusta ja perusopetusta. Tarkoitus on tehdä jokaisen ikäluokan läpi kulkeva suunnitelmallinen polku, jota on helppo hyödyntää opetuksessa. Erityisen tärkeää on myös oppilaan oma osallisuus kulttuurin toteuttamisessa, on se sitten laulamista, maalausta, soittamista tai valokuvausta. Uudet oppisisällöt on tarkoitus saada mukaan vuoden 2016 opintosuunnitelmaan, Vaismaa kertoo.

Kulttuuripolun keskeisin ajatus on, että sen avulla kaikki peruskoululaiset pääsevät osallisiksi kulttuuritarjonnasta.

– Näin jokainen lapsi saa kokemuksia kulttuurista riippumatta siitä, vievätkö lapsen omat vanhemmat tai muu lähipiiri häntä konsertteihin tai muihin vastaaviin tapahtumiin, Vaismaa näkee.

 

 

Kommentointi on suljettu.