Juhani Järvinen johtaa valtuustoa kolmatta kautta

Juhani Järvinen tarttui kirkkovaltuuston nuijaan ja aloitti kolmannen puheenjohtajakautensa.

Juhani Järvinen jatkaa kolmannen kauden Pälkäneen kirkkovaltuuston puheenjohtajana. Kahdeksatta kautta kirkkovaltuustossa istuvan harhalalaisen luottamus on vahvaa sekä äänestäjien että seurakunnan luottamushenkilöiden keskuudessa: Järvinen oli syksyn seurakuntavaaleissa ääniharava jo kolmatta kertaa. Torstaina ensi kertaa kokoontunut uusi kirkkovaltuusto valitsi hänet yksimielisesti puheenjohtajaksi.

Kirkkovaltuuston ja -neuvoston puheenjohtajat sen sijaan ovat ensikertalaisia. Kirkkovaltuuston varapuheenjohtajaksi valittiin Henri Lehtola, joka työskentelee Kangasalan seurakunnassa hallintokappalaisena

Kirkkovaltuustoon syksyn vaaleissa noussut luopioislainen on maan parhaita kirkon hallinnon tuntijoita. Hän toimii muun muassa kirkolliskokouksen valiokuntasihteerinä yleisvaliokunnassa.

Juhani Järvinen (vasemmalla) valittiin kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi. Kirsi Urkko toimii kirkkoneuvoston ja Henri Lehtola kirkkovaltuuston varapuheenjohtajana.

Kirkkoneuvostossa puhetta johtaa virkansa puolesta kirkkoherra Jari Kemppainen. Varapuheenjohtajaksi valittiin seurakuntavaaleissa Pälkäneen toiseksi suurimman äänimäärän kerännyt pohjalahtelainen Kirsi Urkko. Hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi kirkkovaltuusto valitsi Tiina Kokkolan.

Kirkkoneuvoston muita jäseniä ovat Vesa Mellavuo (varajäsen Rainer Zeitlin), Arto Vehviläinen (Anna-Maria Fahlgren-Piekkari), Matti Huomo (Matti Aaltonen), Heidi Lindholm-Nuuttila (Katja Huuhtanen), Esko Peltonen (Tero Ahlqvist), Kirsi Saarinen (Kaija Huhtanen) ja Eliisa Lahtinen (Paula Suksia).

Luopioisten kappelineuvostoon valittiin Kirsi Saarinen (Sanna Viukari), Tero Ahlqvist (Esko Peltonen), Paula Suksia (Pirkko Syrjänen), Risto Wallenius (Hannu Ryynänen), Leena Vierikka (Eliisa Lahtinen) ja Tomi Riihiranta (Asko Valkama).

Luopioisten kappalainen Janne Vesto kuuluu kappelineuvostoon virkansa puolesta. Kappelineuvosto valitsee puheenjohtajan keskuudestaan.