”Halaaminen on tullut muotiin”

 

Tuolijumppa pisti kropan liikkeelle.

Luopioisten ikäpisteellä tytötellään ja pojitellaan. Eliisa Lahtinen ilmoittaa ”tyttösille” ja ”poikasille”, että tuolijumppa alkaa. Antero Aarrekorpi sen sijaan toivoo, että varsin ”tyttövaltaiseen” senioritanssiryhmään saataisiin lisää poikia.

– Olisi hienoa, jos pojat innostuisivat tanssista. Mutta kyllä minä toisaalta ymmärrän, sillä vaaditaan varsin hyvä itsetunto, että uskaltaa näiden tyttöjen kanssa tanssia, Pälkäneen Senioritanssijoihin kuuluva Antero Aarrekorpi nauraa.

Senioritanssijoita ei tarvitse kauaa houkutella kehumaan tanssin henkisiä ja fyysisiä hyötyjä.

– Muisti pysyy hyvänä, kun joutuu miettimään askelsarjoja, Rauni Salo toteaa. – Vaikka toisaalta askelsarjoja hienompaa on yhdessäolo. Emme ota vakavasti sitä, jos askelsarjat vähän takkuilevat. Usein toisten virheille nauretaan. Sillä tavalla hyvällä tavalla, Salo vakuuttaa.

Myös ikäpisteen yhdyshenkilö Eliisa Lahtiselle tanssin terveyttävä voima on tullut tutuksi.

– Minulla oli ennen alaselkäkipuja, mutta kun aloitin sambaamisen, katosivat kivut tuhkana tuuleen.

 

Tavoitteena tavoittaa syrjässä asuvat

Luopioisten ikäpiste aloitti kevään tapaamisensa viime keskiviikkona kutsumalla Pälkäneen ikäpisteen vierailulle Seuratalolle. Tunnelma paikan päällä oli käsin kosketeltavan aito, sydämellinen ja iloinen. Kun tilaisuudessa esiintyneet Pälkäneen senioritanssijat alkoivat halailla toisiaan, seurasivat muut perästä. Pian sali oli täynnä nauravia, halailevia ihmisiä.

– Halaaminen on tulossa muotiin. Mutta me aloitimme halailun jo paljon ennen kuin siitä tuli trendikästä, Terttu Aarrekorpi kertoo.

Eliisa Lahtinen vakuuttaa, että vapautunut ja hersyvän iloinen tunnelma on tuttua kaikissa ikäpisteen tapaamisissa.

– Täällä käy vallan mahdottoman mukavia ihmisiä, Lahtinen sanoo ja lisää, että ikäpisteellä on kuitenkin yksi haaste: tavoittaa yksinäiset, syrjemmässä asuvat ikäihmiset.

– Ideana olisi kehitellä jonkinlaista kyydityspalvelua, jotta ne kauempanakin saataisiin paikan päälle.

Paljon väkeä paikalla

Vähimmillään Luopioisten ikäpisteen keskiviikkoihin on ottanut osaa reilu kymmenkunta ihmistä. Parhaimmillaan luku on paisunut yli 50:een.

– Varsinainen jättimenestys oli Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistyksen järjestämä kokoontuminen, jossa kerrottiin tarinoita maidon matkasta meijeriin. Niin ikään tarinat luopioislaisista persoonallisuuksista veti väkeä, Lahtinen kertoo.

Jokaisella kerralla tuolijumpataan. Niin myös viime keskiviikkona, kun vanhustyön fysioterapeutti Tiina Knuutinen saapui paikalle musiikkeineen ja rekvisiittoineen. Eikä mennyt aikaakaan, kun monikymmenpäinen porukka jo heilutteli värikkäitä huiveja wienervalssin tahdissa. Niin ikään harva kieltäytyi senioritanssijoidenkaan tanssinkutsusta.

 

Luopioisten ikäpiste järjestetään parillisina keskiviikkoina kello 10–13 Luopioisten Seuratalolla. Pälkäneen ikäpiste kokoontuu Perhekeskus Pirtillä tiistaisin 9.00–13.00. Jumppa kello 10.

 

 

 

 

Kommentointi on suljettu.