Yhteisvastuukeräyksestä hyvää päivää

Pälkäneen seurakunnassa Yhteisvastuukeräys käynnistyy avausmessun ja kirkkokahvien merkeissä sunnuntaina 1. helmikuuta kello 10 Pälkäneen kirkossa ja kello 11 perhekirkkona Luopioisten seurakuntakeskuksessa.

Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua lahjoittamalla rahaa keräykseen, ryhtymällä itse lista- tai lipaskeräjääjäksi, lahjoittamalla arpapalkintoja tai talkooapua sekä osallistumalla eri tapahtumiin. Keräyslistoja ja lippaita sekä lisätietoja Yhteisvastuutapahtumista saa molemmilta diakoniatyöntekijöiltä.

Laskiaistiistaina 17. helmikuuta on perinteisesti tarjolla hernesoppaa molemmissa seurakuntakeskuksissa Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Luopioisten Lions Club, Mll ja kappeliseurakunta järjestävät sunnuntaina 22.helmikuuta ulkoilutapahtuman ja nappulahiihdot, jonka tuotto lahjoitetaan Yhteisvastuun hyväksi.

 

Vapaaehtoistyötä

Yhteisvastuu 2015 tukee Suomessa yksinäisiä, sairaita ja taloudellisessa ahdingossa olevia tai muista syistä elämässään vaikeaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoiminnan kautta ja auttaa lapsia kouluun Haitissa.

Suurella Sydämellä on Kirkkopalveluiden koordinoima vapaaehtoistoiminnan verkosto, jonka kautta on helppo pyytää ja tarjota apua. Yhteisvastuuvaroin Suurella Sydämellä -verkoston toimintaa laajennetaan koko maahan. Keräysvaroin tehostetaan myös uusien vapaaehtoisten rekrytointia ja koulutusta. Seurakunnissa on tarjolla paljon erilaisia mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä. Jokainen on joskus elämässään tilanteessa, jossa tarvitsee toisten apua ja tukea, mutta kaikilla on myös vuorollaan mahdollisuus auttaa; tarvitsemme toisiamme. Yhteisvastuukampanja nostaa näkyväksi yhteiskunnan tukiverkkojen riittämättömyyden ja vapaaehtoistyön mahdollisuuksia tarjota mielekästä ajanvietettä ja ystävyyssuhteita.

Keräyksen ulkomaisena esimerkkikohteena vuonna 2015 on Haiti, jossa Yhteisvastuu auttaa lapsia kouluun. Muun muassa Yhteisvastuun tuella Haitiin rakennetaan tulevina vuosina uusia kouluja. Koulut on suunniteltu kestämään maanjäristyksiä ja hirmumyrskyjä. Sähkö tuotetaan aurinkopaneelien avulla ja wc-jätteestä syntyvää biokaasua voidaan hyödyntää esimerkiksi koulun keittiössä tai biomassaa lannoitteena puutarhassa. Koulujen rakentamisen ohella Haitissa kehitetään koulujen hallintoa ja opetuksen laatua sekä luodaan koulun, yhteisön, oppilaiden ja heidän perheidensä välisiä yhteistyöverkostoja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuukeräyksen esimiehenä toimii Espoon piispa Tapio Luoma ja suojelijana presidentti Sauli Niinistö.