Pälkäneen latutilanteen voi tarkistaa nettikartalta

Latukartan maanantaiseen versioon ei vielä ehtinyt päivittyä Sappeen takalenkki, joka koukkaa Pälkäneveden rantaan saakka.

Pälkäneen ajantasaisen latutilanteen löytää nyt myös netistä. Hiihtokunnossa olevat ladut on merkitty Latutilanne-palveluun sinisellä. Lisäksi kartalle on merkitty punaisella urat, jotka eivät ole käytössä.

– Palvelun tarve on suurin alkukaudesta. Silloin pyrin merkitsemään ladut kartalle sitä mukaa kun latukuskit ilmoittavat, että ne on saatu kuntoon. Toisaalta jos talven aikana esimerkiksi nousee vesi jäälle, niin klikkaan jääladut punaiseksi, vapaa-aikasihteeri Petri Ketola kertoo.

Järvien jäille avataan latuja pääosin helmikuusta alkaen ja etenkin viikonlopuiksi, kun hohtavilla hangilla riittää kulkijoita. Alkutalven pöllyävään pakkaslumeen jäälatujen avaaminen on monesti turhaa työtä, koska tuuli tuivertaa ne pian umpeen.

Pälkänevedelle tehdään lähiviikkoina tutut ladut Ratasaareen ja Luikalaan, mutta Reino Syrjä on pitänyt jo muutaman viikon ajan Pappilanlahden rantoja kiertävää reittiä. Myös Luopioisissa Rihanselän ja Haltianselän jäälatulenkkejä on jo hiihdetty hetken aikaa. Muita jäälatuja aletaan ajaa helmikuun alusta alkaen, jos kelit pysyvät otollisina.

Nettikartalla eivät välttämättä näy aivan kaikki ladut, sillä kylissä on myös omatoimisia kelkka- ja mönkijäkuskeja, jotka vetävät hiihtobaanoja omaksi tai kyläläisten iloksi.

Tänä talvena latuja on jouduttu tekemään melko vähille lumille.

– Kuusikossa ei ole vieläkään yhtään liikaa lunta, Petri Ketola sanoo.

Hän ei kuitenkaan valita, sillä takana on huonompiakin talvia.

– Nollan molemmin puolin sahaavat kelit ovat vähän hankalia sekä latujen ylläpitäjälle että suksien voitelijalle. Ladut liippaantuvat silloin jäisiksi, eikä moottorikelkan kanssa vedettävällä latuhöylällä saa latukoneen tasoista jälkeä.

Ajantasainen latutilanne löytyy osoitteesta liikunta.palkane.fi

Kommentit (2)

  1. Kuntalainen

    Mallasvedelle on vedetty taas upea latu. Kiitos siitä kuuluu Topi Laukkaselle joka useana vuotena on ilahduttanut kuntalaisia vetämällä latuja omatoimisesti heti kun säät ovat sallineet. Tästä suuret kiitokset hänelle!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?