Kelttiläinen messu Pälkäneellä ja Kuhmalahdella

Sunnuntaina 19. huhtikuuta järjestetään kelttiläinen messu Kuhmalahdella ja Pälkäneellä. Markku Viitala toimittaa messun Kuhmalahden kirkossa kello 14, ja Jari Kemppainen Pälkäneen kirkossa kello 18. Musiikista vastaa Rinki-yhtye. Pälkäneellä esiintyy myös kanttori Johanna Lemmetyinen ja Caritas-kuoro.

Kelttiläinen kristillisyys on peräisin ajanlaskumme ensimmäisiltä vuosisadoilta ja sitä harjoitetaan edelleen Skotlannissa, Irlannissa ja osassa Englantia. Messua kuljettavat eteenpäin kelttiläisiin rukouksiin sävelletyt laulut ja tutut virret irlantilaisen kansanmusiikin sävyissä.

Kelttikristillisyys on maanläheistä, luontoa kunnioittavaa ja kotoisia arjen ilmiötä arvostavaa.. Rukouksissa korostuu armo, rakkaus ja Jumalan kolminaisuus. Esirukous toteutetaan kelttiläisenä ilmansuuntarukouksena. Kelttiläisessä kristillisyydessä ilmansuunnilla on oma, merkittävä roolinsa ja niiden mukaan ristikirkotkin on rakennettu.

”Siunatkoon Jumala meille jokaisen kevään merkin, jokaisen uuden vihreän silmun, jokaisen valoisamman päivän, jokaisen lämpimämmän tuulen. Siunatkoon Jumala meille uudestisyntymisen.”