Kunnanhallitus otti ohjat

Säästöjen parissa paininut kunnanhallitus palautteli lautakuntia ruotuun tämänviikkoisessa kokouksessaan Kangasalla.

Hallitus päätti esittää valtuustolle paljon puhutun päiväkoti- ja kouluverkkosuunnitelman hyväksymistä sellaisenaan. Esitystä viilattiin sen verran, että lakkautusten ja investointien kohdalla puhutaan koulujen sijaan yksiköistä.

Aiemmin kunnan kouluverkon tulevaisuutta koskevaa suunnitelmaa käsitellyt Kangasalan kasvatus- ja opetuslautakunta päätti esittää, että Kautialan koulua ei lakkautettaisi. Hallituksessa Kautiala kuitenkin liitettiin lakkauttamista odottavien Lahdenkulman, Raikun ja Pohjan koulujen jatkoksi.

Kunnanhallitus korjaili myös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan linjauksia. Lautakuntien näkemyksistä poiketen hallitus esittää valtuustolle Suoraman lähikirjaston lakkauttamista juhannuksesta alkaen ja Kuhmalahden terveysaseman lakkauttamista elokuun alusta. Kunnanhallitus haluaa terveysaseman myyntiin välittömästi. Samalla Sahalahden terveysaseman laboratoriotoimipisteen lakkauttamissuunnitelmasta luovutaan ja selvitellään mahdollisuutta palvelubussien aikataulumuutoksiin.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?