Kaivantoon pohditaan pakolaisten transit-keskusta

Suomen Punainen Risti on esittänyt Kangasalan kunnalle, että kuntaan perustettaisiin pakolaisten transit-vastaanottokeskus aikuisten ja perheiden sijoittamista varten. Vastaanottokeskuksen tiloiksi on suunniteltu Kaivannon psykiatrisen sairaalan tiloja, jotka ovat jäämässä tyhjilleen sairaalan toiminnan päättyessä lokakuun lopulla. Sairaanhoitopiirin valtuuston on määrä päättää sairaalan kohtalosta lokakuun alussa.

Jos keskus päätettäisiin perustaa, SPR vuokraisi tilat Kaivannon sairaalan omistavalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä.

Kangasalle sijoitettavaksi esitetty vastaanottokeskus olisi transit-tyyppinen alkuvaiheen keskus, mikä tarkoittaa sitä, että oleskelu keskuksessa olisi lyhytaikaista ja ihmiset siirtyisivät myöhemmin toisaalle varsinaiseen odotusajan keskukseen.

SPR:n Hämeen piirin vastaanottokeskusten johtaja Minna Jussila esittelee mahdollista vastaanottokeskuksen perustamista kunnanhallituksen suunnittelukokouksessa ensi maanantaina.

Hallituksen kokouksen jälkeen kunta aikoo käynnistää tarvittavat selvitykset asian valmistelemiseksi päätöksen tekemistä varten. Kun transit-keskuksen perustamisen vaikutukset ovat riittävässä laajuudessa selvillä, asia pyritään ratkaisemaan Kangasalla mahdollisimman pian.

– Kansainvälinen ja kansallinen tilanne tässä asiassa muuttuu päivä päivältä yhä haastavammaksi humanitäärisen kriisin syventyessä, joten pyrimme Kangasalla ratkaisemaan asian mahdollisimman nopeasti, kunnanjohtaja Oskari Auvinen sanoo.

Kommentointi on suljettu.