Vetoomus jäi käsittelemättä

Kunnanhallitukselle jätettyä adressia ja vetoomusta vastaanottokeskuksen perustamiseen liittyen ei otettu käsittelyyn Kangasalla. Erillisessä vetoomuksessa Sinisten valtuustoryhmä ja adressin allekirjoittajat toivoivat kunnan päätyvän kielteiseen kantaan lausunnossaan Kaivantoon suunnitellusta transit-vastaanottokeskuksesta. Adressissa vaadittiin kuntaa tekemään asiasta perusteellinen selvitys ja järjestämään kansanäänestys, jonka tulos tulisi huomioida kunnan antaessa lausuntoaan asiasta.

Vetoomus ja adressi luovutettiin kunnanhallitukselle ennen kokousta, jossa hallitus pohti kunnan kantaa keskuksen perustamiseen. Hallitus ei nähnyt estettä keskuksen perustamiselle.

Kunnanhallitus perusteli päätöstään jättää adressi käsittelemättä sillä, ettei allekirjoittajien lukumäärä, runsaat 800, ollut riittävän suuri. Vaadittava lukumäärä olisi ollut viisi prosenttia äänioikeutettujen asukkaiden määrästä eli runsaat 1100 henkilöä.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?