Lähetysilta: Sari Lehtelä vierailee Pälkäneellä ja Luopioisissa

Iloa köyhyyden keskellä

Sari Lehtelä Afarin silmässä. Kuva: Sampo Kujala.

Sari Lehtelä Afarin silmässä. Kuva: Sampo Kujala.

Minkälaisen jäljen jättää ihmiseen, kun elää neljä vuotta yhdessä maailman köyhimmistä maista?

– Maailman epäoikeudenmukaisuus iskee tajuntaan päivittäin, jos ei sulje silmiään. Etiopian vuodet ovat olleet matkaa maailman kipuun ja omaan sisimpään, kirjoittaa Sari Lehtelä tuoreessa kirjassaan He jäivät sydämeeni.

Päällimmäisenä poreilee kuitenkin ilo ja kiitollisuus kaikesta koetusta.

– Tapasin kymmeniä ihmisiä, joiden kohtalot raapaisivat sisintäni. Hämmästyttävän usein heistä säteili valoa, joka vahvisti uskoa parempaan maailmaan. Monta kertaa seurasin tilanteita, joissa lähetystyöntekijät, etiopialaiset kumppanit ja apua tarvitseva ihminen tai yhteisö yhdessä miettivät, mitä voitaisiin tehdä elämän parantamiseksi. On ollut puhuttelevaa nähdä työtovereiden kunnioitus ja aito välittäminen ihmisistä ja kuinka se synnyttää luottamusta. He eivät ole pelkästään nähneet ihmistä, vaan myös tarttuneet kädestä ja kulkeneet yhdessä eteenpäin.

Filosofian maisteri Sari Lehtelä toimi miehensä Vesa Lehtelän kanssa Suomen Lähetysseuran työntekijänä Etiopiassa vuosina 2011–2015. Sari työskenteli alueen tiedottajana ja Vesa aluepäällikkönä.

Aiemmin Sari Lehtelä on toiminut Lähetysseuran tiedottajana Helsingissä sekä seurakuntien tiedottajana Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Vesa Lehtelä valittiin keväällä Lähetysseuran aluepäälliköksi Lähi-itään. Hän aloitti työssään Jerusalemissa syyskuun alussa. Sari kiertää vuoden seurakunnissa Suomessa ja aloittaa tiedottajan työn Lähi-idässä syksyllä 2016.

Sari Lehtelä vierailee lähetysillassa keskiviikkona 21.10 kello 18.30 Pälkäneen seurakuntatalolla ja torstaina 22.10 kello 10 alkaen Luopioisten seurakuntakeskuksen Olopäivässä.

Sari ja Vesa Lehtelä tekivät neljä vuotta lähetystyötä Etiopiassa. Kuva: Raimo Tuppurainen.

Sari ja Vesa Lehtelä tekivät neljä vuotta lähetystyötä Etiopiassa. Kuva: Raimo Tuppurainen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?