Mikä on ihmisen hinta?

Kirkkoherra Vesa Tuominen ruorissa.
Kirkkoherra Vesa Tuominen ruorissa.

Vesa Tuomisen uusi kirja Herkkä kuin perhosen siipi kertoo keski-ikää lähestyvästä liikemiestä, jolla on viehättävä vaimo ja kasvavat lapset. Jotakin silti puuttuu. Jouduttuaan liikenneonnettomuuteen mies päätyy kahden maailman rajalle. Kulissit kaatuvat, ja hän käy henkilökohtaisessa ”pimeydessään”, joka tuntuu loputtomalta.

Paimion kirkkoherra Vesa Tuomisen romaanin tapahtumat ovat kuvitteellisia, mutta niillä on yhtymäkohtia todellisiin ihmisiin. Elämä on loppujen lopuksi herkkä kuin perhosen siipi. Pappina ihmisten elämäntarinoita kuunnellessaan Vesa Tuominen on kohdannut kirjansa päähenkilön monta kertaa.

Keuruulta kotoisin oleva Tuominen on ennen Paimiota toiminut kirkkoherrana Kiikalassa, seurakuntapastorina Helsingissä Lauttasaaren ja Huopalahden seurakunnissa sekä merimiespappina Rotterdamissa ja Lontoossa.

– Sain kutsun Jumalan valtakunnan työhön sain jo 16-vuotiaana uskoontuloni myötä, 59-vuotias Tuominen kertoo.

Hänen mukaansa jokaisella on oma kutsumuksensa, jota tulee käyttää Jumalan kunniaksi ja lähimmäisten parhaaksi.

Vesa Tuominen saapuu vieraaksi Pälkäneen seurakuntatalolla sunnuntaina 1.11. kello 18 alkavaan Matkahuolto-iltaan. Sen alkajaisiksi juodaan kahvit lähetyksen hyväksi. Mukana illassa ovat myös diakoni Seppo Lahtinen, kanttori Mika Sagulin ja kirkkoherra Jari Kemppainen.

Kirkkoherra Vesa Tuominen harrastaa kirjoittamisen lisäksi puutarhanhoitoa ja moottoripyöräilyä.
Kirkkoherra Vesa Tuominen harrastaa kirjoittamisen lisäksi puutarhanhoitoa ja moottoripyöräilyä.